Blaashal

Welkom in de blaashal van Iduna

Medio oktober wordt ons mooie tennispark nóg mooier. Baan 12, 13 en 14 worden overdekt met een blaashal. De hal biedt ons de mogelijkheid en de zekerheid om de hele winter door te spelen.

Dat geldt zowel voor training als voor 'vrij spelen'.

Daarnaast zal de hal gedurende de winter worden ingezet voor tennisevenementen voor en door Iduna leden.

Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn om van de hal gebruik te maken.

We wensen iedereen een prettig, speelzeker en comfortabel winterseizoen!

Het blaashalteam is per mail bereikbaar: blaashal@ultciduna.nl.

Kalender

De weken in de blaashal lopen telkens van zondag tot en met zaterdag.

Het blaashalseizoen duurt 22 weken van zondag 27 oktober tot en met zaterdag 28 maart. In de kerstvakantie is de hal gedurende twee weken in gebruik voor evenementen en/of reserveringen per uur. Tijdens de kerstvakantie lopen de seizoenscontracten dus niet door. Tijdens de voorjaarsvakantie wél.

zaterdag 19 oktober - start opbouw blaashal

zondag 27 oktober - EERSTE SPEELDAG

zaterdag 21 december - laatste speeldag voor de kerstvakantie

zondag 5 januari - eerste speeldag na de kerstvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt gewoon gespeeld.

zaterdag 28 maart - LAATSTE SPEELDAG

Actuele beschikbaarheid

Op 16 september hebben we baanhuur.nl in gebruik genomen. Daar heb je snel inzicht in de beschikbaarheid en kan je straks direct reserveren. Om rechtstreeks bij het overzicht te komen klik je hier. Neem contact met ons op om te reserveren!

Spelen en reserveren

De week is verdeeld in piek- en daluren.

  • De piekuren (tarief € 25 per uur) zijn maandag t/m vrijdag van 19:00 - 23:15* en zaterdag en zondag van 08:00 - 19:00.

  • De daluren (tarief € 15 per uur) zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 - 19:00 en zaterdag en zondag van 19:00 - 23:15*.

  • * Het laatste uur (vanaf 22:00) heeft 15 minuten extra speeltijd (tot 23:15).
Er zijn nog banen beschikbaar (zie 'actuele beschikbaarheid') om te reserveren voor het winterseizoen. We verwerken de aanvragen op volgorde van binnenkomst. In het aanmeldingsformulier zijn alleen de nog beschikbare banen aan te vragen en we zullen het formulier zo snel mogelijk aanpassen als de beschikbaarheid verandert. Daar kan echter wel eens een paar dagen tussen zitten (in de zomervakantie misschien zelfs weken), dus let op: je aanvraag ligt pas vast zodra je een bevestiging ontvangt.

Klik hier om je in te schrijven voor een seizoenscontract.

Naast de seizoenscontracten is er ook altijd een mogelijkheid een losse baan te reserveren. Hiervoor zullen we tijdig (eind september) een reserveringssysteem online zetten waarin een vrije baan kan worden gevonden, gereserveerd en betaald.

Een aantal tijdstippen is nu gereserveerd voor de trainingen door BTA. Je training leg je op de gebruikelijke manier vast bij BTA, waarbij je kan inschrijven voor training in de blaashal. We weten niet op voorhand hoe de inschrijving en planning voor de binnentraining zal uitpakken, dus er is een mogelijkheid dat er in september slots vrijkomen die nu nog voor BTA gereserveerd staan. Die maken we dan beschikbaar om online te reserveren.

Zodra de hal open is zal er een mogelijkheid zijn om aan de bar een vrije baan (indien beschikbaar) te reserveren om direct op te gaan spelen, bijvoorbeeld als je vanwege het weer graag binnen (verder) wil spelen. Voor deze variant geldt een 'walk in' tarief van € 10 per uur.

Trainen in de blaashal

Door BTA wordt de mogelijkheid geboden (en voor sommige jeugdgroepen zelfs de enige mogelijkheid) om te trainen in de blaashal.
De baanhuur voor een binnenbaan wordt doorberekend in het lesgeld. Daarom is trainen in de blaashal iets kostbaarder dan buiten. 
Maar de kwaliteit is ook hoger: 
  • In de blaashal gaan de lessen altijd door en kan onafhankelijk van het weer onder dezelfde omstandigheden worden gespeeld. IJsvrij behoort tot het verleden.
  • In de blaashal wordt 17 keer getraind, terwijl de buitentraining uit 16 lessen bestaat. 
  • De blaashal wordt gedurende 20 weken gereserveerd voor je lesgroep. Na de laatste training is je lesbaan nog beschikbaar om vrij te spelen met je groep.
  • De meerprijs voor het binnenspelen voor de jeugdgroepen wordt slechts voor een derde deel in het lesgeld doorberekend. Het restant wordt gesponsord door Iduna.
  • De timing van de inschrijving is vervroegd (inschrijven tot 10 september!). We willen graag snel inzicht in de blaashalbezetting ten behoeve van de trainingen, zodat we weten welke tijden we beschikbaar hebben om vrij te spelen.
De inschrijving voor de trainingen verloopt via BTA. Klik hier voor hun website.

Veelgestelde vragen

Welke speelmogelijkheden zijn er?

Je kan binnen lessen/trainen. De training boek je bij BTA. Je kan ook een vaste dag/tijd vastleggen zodat je elke week gegarandeerd met je groep de baan op kan. En je kan online een baan voor een uur reserveren, of op de dag zelf een vrije baan boeken aan de bar.

Wat kost het om in de blaashal te spelen?

De kosten zijn tijdens piekuren € 25 per uur / € 500 voor de hele winter. Tijdens daluren zijn de kosten € 15 per uur / € 300 voor de hele winter. Als je aan de bar een baan reserveert waar je direct op kan betaal je € 10 per uur.

Ik wil graag spelen met iemand die geen lid is van Iduna?

Tot onze spijt kan dat niet. De blaashal is er alleen voor onze leden.

Kan ik de blaashal afhangen?

Er zijn verschillende manieren om een baan in de blaashal te reserveren. De overdekte banen zijn niet beschikbaar in het afhangsysteem.

Als er een baan beschikbaar is, kan ik dan direct spelen?

Ja, je kan, bijvoorbeeld als je wordt verrast door het weer, aan de bar een direct bespeelbare baan reserveren en betalen en meteen (dwz op het eerstvolgende hele uur) de baan op. Voor deze reservering geldt het 'walk in' tarief van € 10 per uur.

Is de bar altijd open als er in de blaashal gespeeld wordt?

In beginsel wel.

Ik heb een andere vraag!

Neem contact op: blaashal@ultciduna.nl