Dubbelen weer toegestaan en trainingen hervat

corona header.jpg

Op 17 november jl. heeft de overheid bekendgemaakt de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus weer iets te versoepelen. Dit betekent dat er met ingang van donderdag 19 november ook weer gedubbeld kan worden. Daarnaast zullen vanaf dat moment ook de trainingen weer hervat. In feite zijn we zodoende weer terug bij de maatregelen zoals die op 13 oktober jl. werden afgekondigd. Een overzicht van deze maatregelen is hieronder te vinden. Het laatste coronanieuws van de KLNTB is te volgen via corona.knltb.nl.

Vrij spelen
Omdat tennis en padel sporten zijn waarbij de 1,5 meter goed gehandhaafd kan worden, kunnen we de komende tijd gelukkig blijven spelen. Dit geldt zowel voor het enkelen als het dubbelen. Bij het dubbelen dient wel altijd bewust de 1,5 meter in acht te worden genomen. Baanreserveringen blijven online verlopen via de website. Vergeet je reservering niet te annuleren wanneer je toch niet kunt komen spelen!

Training
Trainingen zullen vanaf donderdag 19 november weer doorgang vinden zoals gepland. Wel geldt dat bij trainingen niet meer dan vier spelers per baan zijn toegestaan (excl. trainer). Heb je een grote traingingsgroep? Stem dan onderling per keer af wie uitvalt, zodat er nooit meer dan vier spelers per baan aanwezig zijn.

Activiteiten
Als gevolg van de maatregelen is het niet toegestaan (interne) activiteiten voor groepen te organiseren. De betekent dat er de komende tijd geen activiteiten worden georganiseerd en alle geplande activiteiten komen te vervallen.

Blaashal
In verband met de maatregelen is het niet mogelijk de blaashal – zoals gepland – met hulp van vrijwilligers op te zetten. Zoals eerder gecommuniceerd wordt het nieuws op de voet gevolgd en wordt er gekeken naar een moment om de blaashal op verantwoordelijke wijze op te zetten. Ondertussen rekenen we op jullie begrip, hopen op een winter met mooi weer, en wensen iedereen veel (outdoor) tennisplezier!

Clubhuis blijft gesloten,  geen toeschouwers toegestaan
Het clubhuis blijft ook de komende tijd gesloten. Dit betekent ook dat de kleedkamers gesloten blijven. De toiletten zijn bereikbaar via de achterzijde van het paviljoen met behulp van de ledenpas. Ook de komende tijd zijn toeschouwers niet toegestaan.

Algemene hygiënemaatregelen
Tot slot dienen natuurlijk de algemene (hygiëne)regels ten alle tijden in acht te worden genomen:

 • Blijf thuis indien je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38°);
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°) en/of benauwdheidsklachten heeft;
 • Tennissen en padellen is alleen mogelijk via een online reservering. Kom dus niet naar de club als je geen reservering hebt;
 • Bij vrij spelen dient men eigen ballen mee te nemen en deze te markeren. Er worden bij vrij spelen dus geen ballen aangeboden vanuit de vereniging;
 • Houd altijd 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar);
 • Volg de aangegeven looproute op het park;
 • Desinfecteer je handen bij aankomst op het park;
 • Wissel van baanhelft aan tegenovergestelde zijden van het net;
 • Ga niet samen op een bankje zitten;
 • Gebruik alleen je eigen materiaal;
 • Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

« Terug