We mogen weer dubbelen!

Foto-tennisbal.jpg

Afgelopen week heeft de KNLTB de richtlijnen voor tennis en padel versoepeld. Inmiddels heeft ook de gemeente hiermee ingestemd en dat betekent: we mogen weer dubbelen! Lees over de maatregelen die zijn genomen en informatie over de activiteiten na 1 juni.

Versoepeling richtlijnen
Zoals hierboven al is aangestipt, heeft de KNLTB de geldende richtlijnen afgelopen week versoepeld. Als gevolg hiervan is het per heden weer toegestaan te dubbelen. Belangrijk om te vermelden, is dat hierbij nog steeds de 1,5 meter afstand regel geldt. Dit kan dus ook betekenen dat je een keer een bal zal moeten laten lopen.

Online reserveren
De afgelopen week zijn er technische problemen geweest met het online reserveringssysteem. Hierdoor was het online reserveren over het algemeen korter van tevoren mogelijk. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing. We verwachten de technische problemen in de loop van de week te hebben verholpen. Nu dubbelen weer toegestaan is, doen wij nogmaals een appèl op iedereen om sociaal met de regels om te gaan en niet twee keer achter elkaar af te hangen. Op die manier kan iedereen aan spelen toekomen.

Clubhuis
Helaas is er nog steeds geen definitieve duidelijkheid over het (deels) openen van het terras en het clubhuis. Zodra we meer weten zullen we hier uiteraard over communiceren. Jesse biedt deze week wel weer een borrelbox aan. Reserveer je voor donderdag 28 mei 2020 om 13.00 via 06-50823167, dan wordt de borrelbox vrijdagmiddag bij jou thuis bezorgd. Kijk voor meer informatie op de website.

Activiteiten
Vanaf 1 juni zal een aantal activiteiten weer – zoveel mogelijk in de gebruikelijke vorm – worden opgestart.

Vanaf vrijdag 5 juni zal de vrijdagavondcompetitie van start gaan op 6 vrijdagavonden. De deelnemers aan deze competitie zullen van de commissie informatie ontvangen over hoe dit precies in zijn werk gaat en welke maatregelen er zijn genomen.

Vanaf 8 juni gaat ook de toss weer worden opgestart. Waar je normaal altijd kon inlopen, is ook hier nu een voorafgaande reservering noodzakelijk. Aanmelden voor de tossavonden kan door te mailen naar toss@ultciduna.nl. De tossavonden vinden vanaf maandag 8 juni iedere maandagavond vanaf 19.00 plaats.

Vanaf 1 juni zal ook de laddercompetitie, voor zowel enkel als dubbel, weer worden opgestart.

Het koffietoernooi op 16 juni gaat nog niet door.

Maatregelen en hygiëneregels
Ook in de volgende periode blijven de eerder gecommuniceerde maatregelen en hygiëneregels van kracht. Hieronder staan ze nogmaals allemaal op een rij.

 • Blijf thuis indien je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38°)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Voor senioren: bij vrij spelen en les geldt maximaal 4 spelers per baan.
 • Voor jongeren (13 t/m 18 jaar): bij vrij spelen en lessen zijn maximaal 4 spelers per baan toegestaan, mits er een toezichthouder aanwezig is.
 • Voor kinderen (t/m 12 jaar): bij vrij spelen en lessen geldt geen maximaal aantal spelers per baan, mits er een toezichthouder aanwezig is.
 • Tennissen en padellen is alleen mogelijk via een online reservering. Kom dus niet naar de club als je geen reservering hebt.
 • Men dient eigen ballen mee te nemen en deze te markeren. Er worden dus geen ballen aangeboden vanuit de vereniging.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar)
 • Maak geen gebruik van het scorebord
 • Wissel van baanhelft aan tegenovergestelde zijden van het net
 • Ga niet samen op een bankje zitten
 • Gebruik alleen je eigen materiaal
 • Was voor én na het spelen je handen
 • Hou je aan de looprichtingen op het park
 • Hoest in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Ga na het tennissen of padellen direct naar huis

Een overzicht van alle geldende regels is te vinden op corona.knltb.nl.

Afsluiting
Tot slot willen we iedereen vragen te blijven letten op het in acht nemen van de maatregelen. Vooral het desinfecteren van de handen en het volgen van de looprichtingen zijn hierbij aandachtspunten. Bij vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, kun je contact opnemen met secretariaat@ultciduna.nl

Richtlijnen Tennis en Padel-page-001.jpg

« Terug