Solidariteit

foto paviljoen.jpg

Bericht van de penningmeester:

De corona-crisis heeft veel invloed op alles en iedereen. Sommige leden vragen mij wat de invloed is van de corona-crisis op de financiële situatie van onze tennisvereniging.

Dat is voor mij, als penningmeester, geen eenvoudige vraag, want de onzekerheid is groot en niemand weet hoe lang het zal duren voordat de crisis voorbij is. Ik werk bij de afdeling kredietverlening van de ING-Bank, en ook daar is het alle hens aan dek. Veel ondernemers en zzp’ers worden (hard) geraakt. Ook een aantal tennisverenigingen verkeert al in de financiële problemen omdat ze geen reserves hebben. We hebben als vereniging geen mensen in dienst, zoals sommige tennisverenigingen dat wel hebben. Meer dan 140 vrijwilligers houden onze club draaiende. Deze solidariteit maakt onze vereniging financieel minder kwetsbaar.

Toch worden wij ook geraakt, omdat inkomsten uit de pacht en toernooien vervallen, terwijl de kosten gewoon doorlopen. Onze pachter Jesse heeft momenteel geen inkomsten, en we hebben met hem afgesproken dat we de pacht opschorten totdat de crisis voorbij is. Onze sponsoren hebben het wellicht ook lastig en we gaan met hen in overleg. Zoals ik het nu kan overzien zijn de financiële gevolgen van de coronacrisis voor onze vereniging dit jaar op te vangen dankzij de contributie-inkomsten en de financiële reserves die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Wel trappen we natuurlijk voorlopig even de rem op uitgaven als die kunnen wachten. Ook hebben we een verzoek ingediend om de aflossingen op onze lening op te schorten. Ik ben onder de indruk van de vele steunreacties en berichten van leden die aangeven dat ze volledig achter de club staan. De kracht van onze tennisvereniging is dat we solidair zijn en elkaar steunen in goede en slechte tijden zodat we de financiële consequenties van de coronacrisis kunnen opvangen.

Het is heel erg jammer dat we nu (even) niet kunnen tennissen, maar dat is niet het belangrijkste in deze situatie. Gezondheid gaat nu voor alles! Zorg goed voor jezelf en de mensen in je directe omgeving, en blijf gezond!

Sportieve groet,
Ruud Henderik

« Terug