Padelbaan feestelijk geopend

Opening-padelbaan-nieuwsbericht.JPG

Zaterdagmiddag was het eindelijk zo ver: de opening van de padelbaan op onze club. Onder grote belangstelling van zo’n 250 Idunezen, de KNLTB en pers trapte voorzitter Paul Baltus de middag af. Alle vrijwilligers, commissies en sponsors die zich afgelopen maanden enorm hebben ingezet werden bedankt. Geert Jan van Dijken werd als initiatiefnemer en donateur van het bedrag dat hij won als Verenigingsheld van het Jaar 2016 extra in het zonnetje gezet. Ook wethouder Sport van de gemeente Utrecht, Paulus Jansen, heeft acte de presence gegeven en de vereniging gefeliciteerd met de padelbaan.

De padelbaan bij ULTC Iduna is de 100e padelbaan in Nederland. Reden voor voetbaltrainer en oud-bondscoach Guus Hiddink om samen met zijn dubbelmaatje René Eijkelkamp naar Utrecht te komen en een balletje te slaan tegen een aantal leden van de club. Guus Hiddink, fervent padelspeler die padel vanuit Spanje naar Nederland haalde: "Het is een combinatie van tennis en squash, de bal gaat tegen de grond, zijmuren en achterwand, en je moet elke keer je positie bepalen om weer door te spelen. Ik vind het een heel mooi spel."

Er zijn veel foto's gemaakt op de dag van de opening. Bekijk het fotoalbum.

Er is ook een film gemaakt. Bekijk hier de video van de opening.


Clinic

Aan de clinic die volgde deden ruim 150 leden mee, op elke baan was er een tennis of padeloefening en er was een speciale ‘baan 16’, in het clubhuis werd iedereen door Jesse en zijn collega’s getrakteerd op heerlijke smoothie en lekkere snacks. Het was een heerlijke zonnige en gezellige middag.

Media belangstelling

De opening van de 100e padelbaan in Nederland ging met de nodige media-aandacht gepaard, NOS, RTV Utrecht en het AD waren aanwezig en maakten een verslag of filmpje. Klik op de linkjes als je dat wilt bekijken:
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1745747/
https://nos.nl/artikel/2224179-hiddink-pionier-van-de-sport-opent-de-honderdste-padelbaan-van-nederland.html
https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/guus-hiddink-opent-nieuwe-padelbaan-van-ultc-iduna~a7770e38/

Padel spelen bij Iduna

Als je padel wilt spelen, kun je gewoon afhangen via het afhangbord. Er zijn rackets beschikbaar achter de bar die je gratis kunt lenen. Wil je meer weten over padel, kijk op de KNLTB-site: https://www.knltb.nl/over-padel/wat-is-padel/ . Daar vind je meer informatie en de spelregels.

« Terug