ULTC-Iduna vanaf 1 januari 2018 rookvrij

rookvrij.jpg

ULTC-Iduna is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld en zetten daarom vanaf 1 januari de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen het schadelijke meeroken en tegen de verleiding om te zelf gaan roken. Zo biedt ULTC-Iduna iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 1 januari zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht te roken. Een aantal plaatsen binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Wát gaat u merken op het tennispark:

  • Er zullen uitingen worden gehangen op markante punten, waaruit blijkt dat ULTC-Iduna een rookvrij sportpark is.
  • Asbakken zullen niet meer standaard worden uitgestald op het terras.
  • We hebben er vertrouwen in dat de leden en bezoekers elkaar motiveren en aanspreken wanneer er tijdens jeugdactiviteiten of direct langs de baan wordt gerookt. Met name onze jeugd willen wij beschermen tegen de schadelijke invloeden van het zien roken.
  • We gaan de landelijke campagne een warm hart toedragen door in nieuwsbrieven, website en uitingen tijdens activiteiten het beleid van het bestuur uit te dragen.

Lees meer op www.hartstichting.nl/rookvrij. We zullen u de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kunt u terecht bij het bestuur.

« Terug