Jeugdnieuws

Inschrijving JCK geopened

Jeugd Clubkampioenschappen – JCK 17 t/m 23 juli

Van zaterdag 17 juli t/m vrijdag 23 juli organiseren we weer de jaarlijkse jeugdclubkampioenschappen. Ook dit jaar valt de JCK weer in dezelfde week als de Idunaweek, waarbij de ochtenden worden gevuld met programmaonderdelen van de Idunaweek en in de middag de wedstrijden voor de JCK worden gespeeld. Je kunt je dus weer voor beide evenementen inschrijven. De inschrijving voor de Idunaweek gaat via een apart formulier (zie de link elders in deze nieuwsbrief).

De JCK is er voor de categorieën Groen, Junioren t/m 14 en Junioren 15 t/m 17 jaar, bij voldoende inschrijvingen zullen we ook weer een padeltoernooi spelen. De inschrijving is geopend vanaf maandag 7 juni en sluit op vrijdag 2 juli. Ga voor het inschrijven voor de JCK naar mijnknltb.toernooi.nl(vanaf 7 juni). We hopen op een zo groot mogelijke deelname, dus we willen jullie vragen om allemaal in te schrijven, alle jeugd t/m 17 van alle niveaus, dus ook de junioren die al in de seniorencompetitie zijn ingedeeld.

Speciaal voor de jongste jeugd (Rood/Oranje) is er in het voorweekend (17-18 juli) het Idunaweekend, waarbij de jongste jeugd ook in dat weekend de clubkampioenschappen spelen. Rood en Oranje kan zich voor het Idunaweekend aanmelden via een apart formulier dat hiervoor is genoemd in deze nieuwsbrief.

Jeugd activiteiten voorjaar/zomer

Jeugd Clubkampioenschappen & Idunaweek vanaf 17 juli

En natuurlijk is er de eerste week van de schoolvakantie ook weer volop jeugdtennis. 

Van 17 tot en met 23 juli zijn er de clubkampioenschappen. Reserveer dit vast in je agenda, aanmelden kan binnenkort via toernooi.nl. 

Iduna week 

Gelukkig organiseren we ook dit jaar weer De Idunaweek! Een gezellige week vol tennisclinics en fun-activiteiten, voor jeugdleden tussen de 10-18 jaar oud*. 

Belangrijk is wel dat je (wedstrijd)ervaring hebt op het grote veld.  

Deze week vindt plaats van maandag 19 t/m donderdag 22 juli 2021 van 9.00-12.30 uur.

Wat kun je verwachten? 

De Idunaweek omvat vier ochtenden en loopt parallel aan de Jeugd Clubkampioenschappen (JCK), en bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Diverse tennisclinics o.l.v. talentvolle Idunaspelers en trainers van BTA  
  • Verschillende sport- en spelactiviteiten o.l.v. Jeugdspelers Plus 
  • Gezamenlijke lunches en consumpties 
  • Een ochtend verrassing: sportieve activiteit buiten Iduna 

Alle tennisactiviteiten vinden plaats op ons tennispark of in de directe omgeving.

We starten ’s ochtends om 09.00 uur en rond 12.15 uur wordt er gezamenlijk geluncht.  

Net als vorig jaar organiseren we dit evenement binnen de dan geldende Corona regels. 

De kosten bedragen € 80,- per deelnemer. 

Aan de Idunaweek kunnen maximaal 80 jeugdspelers meedoen i.v.m. de baancapaciteit in de ochtend. Plaatsing gebeurt op volgorde van inschrijving. Mocht je nog vragen hebben over deze tennisweek dan kun je per mail contact opnemen met Margriet de Groot of Janneke Goedhart via jannekegoedhart@gmail.com.

Wij kijken uit naar weer een prachtige Idunaweek!

Als je belangstelling hebt voor deze sportieve en gezellige vakantieweek schrijf je dan nu direct in via

https://forms.gle/jBJ6NKqFQEaza6Fh9

Vrijdag en Zondag Jeugdcompetitie vanaf 11 en 13 juni GAAT DOOR!! 

Vanaf 11 en 13 juni wordt een verkorte Jeugdcompetitie mogen gaan spelen. 

De interne competitie op vrijdag 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli

De KNLTB competitie op zondag 13 juni, 20 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli

Ben je niet ingedeeld voor de competitie, maar wil je wel graag meedoen aan de interne competitie, meld je via jeugd@ultciduna.nl aan. 

 

Inschrijving Iduna Weekend Rood/Oranje geopend

Iduna-weekend Rood/Oranje zaterdag 17 en zondag 18 juli

Joepie, in navolging van de al jaren succesvolle Idunaweek komt er dit jaar ook een heus daar-moet-je-bij-zijn-geweest event voor Rood en Oranje. Twee dagen vol tennis, fun en gezelligheid in het verkoelende badje met je tennisvrienden.

Op zaterdag 17 en zondag 18 juli, de eerste dagen van de zomervakantie, zal dit tennisfeest plaatsvinden en we hopen dat zoveel mogelijk rode en oranje kids daarbij zullen zijn. We verwachten warme temperaturen dus willen op tijd beginnen. Voor Oranje duren de dagen van 9.30-13.30 en voor Rood van 10.00-13.30. In de ochtend organiseren de trainers van BTA leuke tennis- en FUN-clinics en na de verzorgde lunch is het tijd voor de onderlinge strijd in de vorm van de welbekende club-kampioenschappen. 

De kosten voor de 2 dagen zijn 30 euro per kind, inclusief lunch, een Iduna-weekend t-shirt en natuurlijk een hoop tennisplezier!

Inschrijven kan via deze link

ULTC- IDUNA Jeugd Tennisladdercompetitie

jeugdtennisladder.jpg

 

 ULTC- IDUNA Jeugd Tennisladdercompetitie

                            

Dit voorjaar gaan we weer van start met een nieuwe laddercompetitie. De competitie loopt van april tot november. Met de laddercompetitie speel je elke 2 weken een wedstrijd op jouw niveau, en je wisselt van positie op de ladder als je wint van iemand die hoger staat. 

Wil je wat meer weten over de spelregels, klik op onderstaande link:

https://www.sportconnexions.com/nl/RankingRules/ 

Alle jeugdleden die spelen met de gele bal kunnen zich opgeven

Er zijn twee competities, namelijk geel t/m 14 jaar, en geel 15 t/m 17 jaar.

Met de actieve clubladder gaat alles vanzelf: Elke 2 weken wordt je automatisch gekoppeld aan een speler van je eigen niveau voor het spelen van een wedstrijd. Je stemt onderling af wanneer de wedstrijd wordt gespeeld. Je hangt gewoon af en telt de games door tot het einde van je speeltijd (nog een keer afhangen kan ook natuurlijk). Na de wedstrijd registreer je de uitslag op de site of in de app.

 

De communicatie verloopt via de mail of download gratis de App “clubladder”van sportconneXions

app store.pnggoogle play.png

Meld je nu aan en wordt clubladderkampioen voorjaar 2021 van Iduna:

https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/ultciduna-jeugd14/2256/

https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/ultciduna-jeugd17/2977/

https://www.sportconnexions.com/ultciduna-jeugd17/

Informatie voor nieuwe jeugdleden

Om nieuwe jeugdleden wegwijs te maken bij ULTC-Iduna hebben we een jeugdinfoboekje gemaakt met handig informatie over tennis en ULTC-Iduna. Open het boekje hier.