Spelregels

Spelregels

 • Er zijn zes vaste speelavonden. Er is geen reserveavond. De avonden beginnen om 19:00 uur.Per avond worden er zes wedstrijden gespeeld (m.u.v. de slotavond).
  Het schema:
  GD aanvang 19.00 uur
  DD aanvang 19.45 uur
  HD aanvang 20.30 uur
  GD aanvang 21.15 uur
  DD aanvang 22.00 uur
  HD aanvang 22.45 uur
 • De laatste speelavond is een feestelijke slotavond. Er wordt een afwijkend schema gespeeld.
 • GD aanvang 19.00 uur
  DD aanvang 19.45 uur
  GD aanvang 20.30 uur
  HD aanvang 21.15 uur
  GD aanvang 22.00 uur
 • De zuivere wedstrijdtijd bedraagt 40 minuten zodat er 5 minuten beschikbaar zijn voor baanslepen, een paar ballen inslaan en tossen. Zorg er voor dat de spelers tijdig klaar staan om de baan te betreden. Begin en einde van de wedstrijd worden door een belsignaal afgekondigd.
 • Er wordt om normale games gespeeld en tijdens iedere partij doorgeteld. Dus geen setstanden. Een bal die wordt geslagen tijdens het belsignaal telt niet meer mee. De betreffende game dus ook niet.
 • Gewonnen partijen krijgen 3 punten voor het winnende team wanneer het verschil 2 games of meer is, 2 punten wanneer het verschil 1 game bedraagt en gelijke spelen 1 punt voor ieder team.
 • Het winnende team krijgt aan het eind van de avond 2 punten, het verliezende 0. Bij een gelijkspel krijgen beide teams 1 punt.
 • Aan het eind van de avond worden de totale standen doorgegeven aan de organisatie. Ook de gamestanden noteren!

Speciaal voor editie voorjaar 2019

Promotie / degradatie
We hebben iets nieuws bedacht voor deze editie: promotie en degradatie. Er zijn 4 poules van ieder 6 teams. Na de 3e avond promoveren de teams die in hun poule bovenaan staan naar de poule erboven. De teams die onderaan staan degraderen. Zo wordt het ook halverwege de competitie al extra spannend! De punten die je in die eerste drie avonden hebt gehaald, blijven staan, ook al ben je gepromoveerd of gedegradeerd.

Finaleavond
Omdat we met 6 teams in een poule zitten, heb je al na 5 avonden tegen iedereen gespeeld. Daarom wordt de slotavond een finaleavond. Alle nummers 1 spelen tegen de nummers 2. De winnaar van die wedstrijd wordt eindwinnaar in de poule. De nummers 3 en 4 spelen om de derde plaats, enzovoort.
Mocht er een avond uitvallen door het slechte weer dan vervalt de finaleronde.