Alle aanwijzingen Moordspel

Alle aanwijzingen

 1. Uit het binnenzakje van het leren jack van Sander Sladan komt een tekening tevoorschijn van een toverachtig huis met een prachtig engelenbeeld op de gevel.
  Wat voor plannen had Sander met Venus, die hij ‘zijn engel’ noemt?

 2. Op de dansvloer is een briefje gevonden waarop iemand wat heeft geschreven
  “Samen fris neusje halen, sterretje? Je M”

 3. Vanuit het niets kwam Hélène op Venus afgestormd. Ze duwde een aantal mensen aan de kant en had niet een in de gaten dat ze iemand verwondde.
  Wat wilde Hélène Venus aandoen?

 4. Sander Sladan heeft behoefte om even de luwte op te zoeken en dwaalt wat door het paviljoen. Dan ziet hij de tennisster en de spelersmakelaar samen in een hoekje.
  Wat zijn die twee van plan?

 5. Er is een bierviltje gevonden met een berekening erop. Vreemd.
  Alles was toch gratis vanavond? En trouwens, wat zou je kopen voor dat soort bedragen?

 6. Sander Sladan liep langs de bar en zag wat in de schemer Matt Klopper staan, de tennistopper die geen topper meer is. Maar Matt had kennelijk een goede remedie gevonden voor zijn teleurstelling. Sander zag hem een zakje poeder leeggooien in een cocktailglas.

 7. Altijd als hij wat bestelt zie Matt Klopper dezelfde mensen bij de bar. Die horen er zeker bij, want Matt ziet ze steeds naar dat donkere hoekje lopen. En meestal loopt de barkeeper met ze mee.
  Wat doen de mensen in dat hoekje? En waarom blijft de barkeeper Berry Bokma niet achter de bar?

 8. In het notitieblokje van Hélène de Graaff is het volgende citaat gekrabbeld: “Ik ken haar als geen ander. Haar zinderende blikken, haar borsten en billen. Duizend keer en nog vaker heb ik ze voorbij zien komen. Ze maakt me volslagen waanzinnig. Ik moet haar hebben. Ze is de engel van mijn leven. Voor altijd een eeuwig.”

 9. Matt Klopper staat wat te bestellen aan de bar en de barkeeper staat met een vrouw te praten. Het is vanwege haar ijzige blik dat Matt even blijft luisteren. “Het was zeker een verrassing voor jou, dat je uitgerekend haar treft,” hoor je de barman Berry Bokma zeggen. “Was zijn niet die jonge vriendin van je – inmiddels ex- -man? Als blikken konden doden…”
  Wie is die vrouw? Wat heeft de relatie met haar ex ermee te maken?

 10. Karel Kassa gaat naar de wc en hoort naast zich iemand fluisteren. “En die zogenaamde journaliste moet je ook in de gaten houden, die vertrouw ik voor geen cent.” Als Karel zijn handen wast, zie hij wie het was: de beveiligingsbeambte.
  Waarom vertrouwt Simone Sterk Hélène de Graaff niet?

 11. Karel Kassa stond in een kluitje mensen bij de kapstok. Opeens dring iemand er doorheen met een mantel. Karel wilde verontwaardigd iets zeggen, maar toen herkende hij de trainer Sander Sladan. Die kéék niet eens naar de mensen om hem heen. Toen hij zich weer verwijderd had, zij hij iets, wat in het kader van het onderzoek interessant kan zijn. Het was een woord ‘tovercocktail’ en het kwam uit zijn mond, dat weet Karel 200% zeker.
  Wat bedoelde de trainer met tovercocktail?

 12. Karel Kassa loopt na de moord naar het toilet. Hij hoort Berry Bokma nog net zeggen “Get a life mensen. Als ze die van mij had geslikt, had ze nu nog staan dansen!”
  “Wie is ze? En wat bedoelt Berry met ‘die van mij’?

 13. Hélène de Graaff ziet Venus in gesprek met de beveiligingsbeambte, zou er iets aan de hand zijn? Helaas is Hélène te laat om het te kunnen volgen. Ze hoort Venus nog net afscheid nemen van Simone Sterk. “Sterkte!” zegt ze.
  Sterkte? Met wat dan? Waar kennen die twee elkaar van?

 14. Het filmmateriaal is meteen in beslag genomen en van een pikante scène gaat al snel een still rond. Het plaatsje is wat vaag, maar toch zijn ze duidelijk herkenbaar: Karel Kassa en venus in heftig gevecht.

 15. Overal waar camera’s waren, zag je Venus en Matt samen, afgelopen tijd. Ze liepen alle jetsetparty’s samen af. En nu zijn ze samen hier op hun oude club en keuren ze elkaar geen blik waardig. Wat zit daar achter?

 16. Hélène de Graaf schonk drank vanuit een heupflacon in een cocktailglas en gaf dit aan Sander Sladan
  Wat zat er in de heupflacon? Kan dat drankje bij Venus terecht zijn gekomen?

 17. Karel Kassa krijgt sms van Venus: “vl me niet ok. Kom me ajb halen”
  Als Venus eerder was geholpen had ze nu misschien nog geleefd. Waarom ondernam Karel Kassa geen actie op die hulp kreet?

 18. Bij een toevallig check wordt een vreemde mail gevonden van Simone Sterk aan: M. Sterk
  van: info@ultciduna.nl
  aan: msterk@hotmail.com.
  tijd 22:22.
  Zus ik hoop datje dit leest en dit je bij me bentIk ho ut niet uit!! Die slettenbak wrdt rijk op haar rug, terwyl ik in een zweetuniform overuren sta te draaien. Furieus datis wak ben. Ze zal t weten. Kom me halen asjeblief andurs stak niet voor mezelf in. Ik laat r alle hoeken van het gebouw zien. Kom snl zus, doe ut voor de kinderen. S
  Wat was Simone van plan?