Actuele informatie

Verslag Vrijdagavondcompetitie 3 juli 2020

Impressie_Blauwbaard_avond_5_LR.JPG

Een avond waar de vlammen helaas niet overal de pan uit vlogen maar waar wel eenieder zijn best heeft gedaan te shinen! De strijd was op verschillende banen merkbaar, logisch want het finale weekend komt nabij. En EINDELIJK weer een beetje sfeer aan en op de baan. We hebben ervan genoten en het voelde weer eens een beetje ouderwets. Goede tradities zijn er om vast te houden en uit te breiden!

Met de hartelijke groeten van TEAM BLAUWBAARD die graag met roze sokken VLAMT tot aan de bar op de vrijdagavondcompetitie!

Bekijk ook de uitslagen, de stand na avond 5 en het speelschema voor de slotavond.

Verrassende slotavond

Helaas geen slotfeest deze editie, maar we hebben voor de slotavond wel een aantal leuke, bijzondere en feestelijke verassingen in petto! Dus kom op tijd, moedig je teamgenoten aan en vooral: blijf tot het einde, dus ook na de laatste wedstrijd. Je zult er geen spijt van krijgen!

Het speelschema is als de andere avonden dus eerste een dames dubbel, dan een gemengd dubbel, dan een herendubbel en dan weer een gemengd dubbel. Daarbij staat natuurlijk het kampioenschap op het spel!

Beeldverslag 19-6-2020

Utrecht, 21 juni 2020

Van onze videojournalist ter plaatse, Steve Jani

De symboliek van een kratjestoren

Utrecht, 6 juni 2020

Daar stond hij dan, een kwartier na het laatste belsignaal. Een kleurrijke toren van zes kratjes, met nagenoeg dezelfde inhoud als 4,5 uur daarvoor. Het was kenmerkend voor deze avond, waarop alles vanzelf leek te gaan. 

De eerste avond van deze voorjaarseditie van de vrijdagavondcompetitie heeft tot veel nieuwe inzichten geleid. Vooral: je moet je niet te snel uit het veld laten slaan. Niet door de corona-crisis, niet door stevige regenbuien. Dankzij de haast perfecte afwatering van zeven van de veertien banen kon de helft van het programma gewoon doorgaan. En als dat gisteren kon, waarom zou er dan ooit nog een avond worden afgelast?

Dus getennist werd er volop. Maar de vrijdagavondcompetitie is toch vooral ook gezelligheid? En daarbij hoort toch een vol clubhuis met complete teams die tot de kleine uurtjes wedstrijden analyseren, persoonlijke gesprekken voeren en de wereldproblematiek bespreken? En zou corona niet juist dit belangrijke onderdeel verpesten?
Niet dus. Het goed uitgedachte 1,5-meterplan van Jesse werkte wonderwel. Tafeltjes voor twee, hapjes per duo’s en bestelling die worden opgenomen. Na een uur, zodra het belsignaal klinkt, het paviljoen verlaten. Dat waren de afspraken en iedereen hield zich er keurig aan. En gelukkig klaarde het flink op en konden we uitwijken naar het terras, met meer ruimte, meer tafels en meer tijd.

Jammer natuurlijk voor de teams die er niet bij waren, maar voor de andere helft werd het een bijzondere avond. En dat mede dankzij de zo positieve instelling van de deelnemers. Één keer per uur bellen was eigenlijk voldoende om de avond vlekkeloos te laten verlopen. Iedereen hield zich haast zonder uitzondering aan de regels. De ingang is de ingang en de uitgang is de uitgang. Highfives zijn uit den boze. De bankjes zijn voor tennisspullen en niet voor publiek. En dan dus die kratjes. Die kwamen zonder enig aandringen terug het paviljoen in, compleet met ballen, pen en ingevuld formulier. En ja, ook met een paar ongeopende handsanitizers. Als we dan toch iets te klagen moeten hebben…

Tot volgende week!
VAC

Bekijk de uitslagen en het speelschema voor volgende week

Kratjestoren_sn.jpg

Vrijdagavondcompetitie gaat door!

29-5-2020

De vrijdagavoncompetitie gaat, in iets aangepaste vorm, door! We nemen een aantal speciale maatregelen, zoals langere wedstrijden, variërende starttijden en (vooralsnog) geen publiek langs de baan. Wat we met drankjes, hapjes en gebruik van het terras en de slotavond willen en mogen is nog niet helemaal duidelijk. Daarover later meer.

Het eerder aangekondigde thema Songfestival gaat zoals jullie begrijpen ook niet door. Het nieuwe thema is:

Er was eens...!

Lees meer bij de aangepaste opzet. De teamindeling maken we vrijdag 29 mei bekend.

Sprookjes.jpg

Nog geen duidelijkheid over vrijdagavondcompetitie

1-5-2020

Als gevolg van het corona-virus is er nog geen zekerheid over de invulling van de komende vrijdagavondcompetitie. Wij zijn aan het nadenken over een aantal scenario´s. Daarbij zijn we natuurlijk afhankelijk van de ontwikkeligen en het beleid van Iduna en de KNLTB. Zodra er meer bekend is laten we dat weten!

Inschrijving geopend!

1-3-2020

De inschrijving voor leukste en gezelligste competite van Iduna, de vrijdagavondcompetitie editie voorjaar 2020, is geopend! Dus trommel een aantal teamgenoten op of schrijf je individueel in. Dat kan op het inschrijfformulier.
Let op: doe dat vóór 10 april, want dan sluit de inschrijving.

De competitie duurt weer zes vrijdagavonden, dit keer van 8 mei t/m 19 juni (de vrijdag van het Hemelvaartweekend valt uit).

Benieuwd wat het ook al weer was, die vrijdagavondcompetitie? Bekijk dan de algemene informatie en de spelregels.

Thema: Songfestival

1-3-2020

Het thema dit jaar is: Songfestival!

De zes avonden staan allemaal in het teken van het prachtige festijn dat half mei naar ons land komt. We gaan genieten van de grootste songfestival hits, halen herinneringen op aan onder meer Lenny Kuhr en Teach-In, gaan op voor ons eigen Iduna songfestival en hebben natuurlijk een spetterende, extravagante slotavond! 

Hopelijk tot in mei/juni!

Songfestival_2.jpg