Actuele informatie

I love my space!

Van onze speciale reporter Caroline Blok van Vostok
Utrecht, 11 september 2020

Cake.jpg

Het is zover, de vrijdagavondcompetitie is begonnen, volledig coronaproof en met een briljant thema: I love my space!
Naast de bloedstollende wedstrijden werd ook de innerlijke mens goed voorzien, van spacecake;-) tot bitterbal, briljant. Laat dit een mooi begin zijn van de volgende vijf vrijdagen die nog gaan volgen.
Bitterbal.jpg

De eerste avond najaar 2020

11-09-2020

We mogen weer van start komende vrijdag en verheugen ons er op!  Veel mooi tennis, kennismaken met nieuwe mensen of oude vrienden cq 'bekenden' weer begroeten, tennisanalyses etc. Voor wie het gemist had:  het thema is I love my spACE,  en dat is niet voor niks:  de tweede golf zwelt aan en onze gemiddelde leeftijd pleit helaas tegen ons. Dus: respecteer elkaars space. In het krat zit een goody voor iedereen, neem die graag mee!    

De speelvolgorde is gewijzigd: GD, DD, HD, GD!


Even  een paar punten van orde ivm inperking besmettingrisico.

 1. Ga thuis nog even naar het toilet, vooral vlak voor een damesdubbel
 2. Weet je baannummer van te voren (!) en volg de looproutes op het park, ontsmet je handen bij binnenkomst.
 3. Ga rechtstreeks naar je baan, de spullen staan daar klaar (ballen scoreformulier etc)
 4. We spelen 4 x 1 uur, je teamstarttijd is of om 19 uur of 19:30.
 5. Er is 1 bel per half uur, dus inspelen naar eigen inzicht
 6. Je mag als publiek bij je baan zijn, maar alleen op 1,5 m van elkaar.
 7. Na je wedstrijd ga je een drankje doen op het terras, je krijgt daarbij een versnapering  
 8. De drankjes betaal je rechtstreeks bij Jesse met pin
 9. Aanwezigheid op het terras is maximaal 1 uur (alleen na je wedstrijd)
 10. Uitslagenformulier  einde avond in de aanvoerders app delen, krat met spullen na laatste wedstrijd inleveren.

FAQs:
Tegen wie speel ik, hoe laat op welke baan?
Wat zijn de spelregels?
Waar vind ik meer info?
Wat gebeurt er met de foto’s?


Oja: dan nog een aantal tips om de contactmomenten waardevol en veilig te laten zijn. De begroeting:  je hebt elkaar lang niet gezien (of misschien nog nooit gezien) en een omhelzing/hugg, zoen of hand zou natuurlijk  heel gebruikelijk zijn maar ja....  Er zijn allerlei alternatieven in omloop en we hebben er een vergadering aan geweid en ze voor jullie geëvalueerd en getest. Hieronder onze bevindingen.

 • de ellenboog-ellenboog beuk:  nee. Dit is je hoest ellenboog!, je afstand is zeker geen 1,5m en het is niet echt echt gentle.
 • de voet-cross-voet-tik-tik: nee. moeten we niet willen, is lastig, je kijkt elkaar niet aan,  je struikelt, je afstand is geen 1,5m, welke voet eerst? Soort van raar ook.
 • high five: nee natuurlijk niet!
 • Racket tik-tak:  ja: een mooi alternatief, je afstand is goed, en je toont meteen je racketvaardigheid (tip: thuis oefenen kan handig zijn) 
 • Afstand houden: doet iemand dat niet?  Je hebt een prima meetlat bij de hand voor een vriendelijke tik of por.


Over VAC-feeën, een Coronaheks, Aladin en Rapunzel: De vrijdagavond sprookjescompetitie

myposter_collage_20200713_LR.jpg

Utrecht, 10 juli 2020

Want een sprookje was het. Door de boze Coronaheks startte de Vrijdagavondcompetitie lang geleden op halve kracht, met anderhalve meter afstand en een gesloten bar.  Nu, op de laatste vrijdagavond en vele avonturen verder, hebben de VAC-feeën eindelijke een uitweg gevonden uit het verschrikkelijke Coronadoolhof. Op Iduna valt het direct op: nieuwe pijlen, looplijnen en een tropisch bandje. De zon schijnt ondanks de voorspelling van regen en een zelfs de bar is open. Beter kan niet, want onze tegenstander is vanavond team Rapunzel. Team Rapunzel, het Bayern München van Iduna. Een betere tegenstanders kun je je niet wensen. Zeker niet als je bij team Aladin met de wonderlamp zit. Bij team Aladin geen hoogtestages, een eigen psychiater en privé tennislessen ter voorbereiding maar gewoon schnitzels en gezelligheid. Ik zal verslag doen van de heren-dubbel: ‘De Rapunzels Sjaak en Jurgen nemen het op tegen de Aladins Simon en Gert. De Aladins heersen op de baan, maken punt na punt maar vergeten over de toverlamp te wrijven. De Rapunzels vlechten daardoor een schier onoverbrugbare voorsprong bij elkaar en lijken vanuit hun ivoren toren onoverwinnelijk. Maar zoals in een goed sprookje hoort, wrijft team Aladin op het juiste moment over de toverlamp en in de allerlaatste minuut (de stand is inmiddels 7 – 6) pakt Team Aladin de laatste game’. De toverlamp blijft daarna op team Aladin schijnen want ook de laatste wedstrijd wordt op betoverende wijze gewonnen. Zo heeft iedereen wat. Team Rapunzel is weer kampioen en team Aladin heeft het weer gezellig gehad. Toch is hier het sprookje nog niet helemaal afgelopen. Tijdens het bescheiden slotfeest, waar iedereen keurig anderhalve meter afstand houdt, worden we plots verrast door de VAC-feeën. Naast het terras zijn de VAC-feeën in de weer met honderden led-kaarsjes. Het blijkt dat ze een mythische brandstapel bouwen waarmee de VAC-feeën de godin van de eeuwige jeugd weten op te roepen om de boze Corona heks te verjagen. Door het ingewikkelde patroon van de led-kaarsjes, de kracht van Iduna en een toverspreuk van de VAC-feeën  gaat plots de baanverlichting uit en worden alle deelnemers onderdeel van een feeërieke show vol magie, lichtjes en muziek. De boze Coronaheks is daarmee verdreven en iedereen leeft nog lang en gelukkig.

Goed gedaan VAC-feeën, jullie zijn top.

André van den Eventuin

Verrassende slotavond

Utrecht, 7 juli 2020

Helaas geen slotfeest deze editie, maar we hebben voor de slotavond wel een aantal leuke, bijzondere en feestelijke verassingen in petto! Dus kom op tijd, moedig je teamgenoten aan en vooral: blijf tot het einde, dus ook na de laatste wedstrijd. Je zult er geen spijt van krijgen!

Het speelschema is als de andere avonden dus eerste een dames dubbel, dan een gemengd dubbel, dan een herendubbel en dan weer een gemengd dubbel. Daarbij staat natuurlijk het kampioenschap op het spel!

Verslag Vrijdagavondcompetitie 3 juli 2020

Impressie_Blauwbaard_avond_5_LR.JPG

Utrecht, 3 juli 2020

Een avond waar de vlammen helaas niet overal de pan uit vlogen maar waar wel eenieder zijn best heeft gedaan te shinen! De strijd was op verschillende banen merkbaar, logisch want het finale weekend komt nabij. En EINDELIJK weer een beetje sfeer aan en op de baan. We hebben ervan genoten en het voelde weer eens een beetje ouderwets. Goede tradities zijn er om vast te houden en uit te breiden!

Met de hartelijke groeten van TEAM BLAUWBAARD die graag met roze sokken VLAMT tot aan de bar op de vrijdagavondcompetitie!

Bekijk ook de uitslagen, de stand na avond 5 en het speelschema voor de slotavond.

Beeldverslag 19-6-2020

Utrecht, 21 juni 2020

Van onze videojournalist ter plaatse, Steve Jani

De symboliek van een kratjestoren

Utrecht, 6 juni 2020

Daar stond hij dan, een kwartier na het laatste belsignaal. Een kleurrijke toren van zes kratjes, met nagenoeg dezelfde inhoud als 4,5 uur daarvoor. Het was kenmerkend voor deze avond, waarop alles vanzelf leek te gaan. 

De eerste avond van deze voorjaarseditie van de vrijdagavondcompetitie heeft tot veel nieuwe inzichten geleid. Vooral: je moet je niet te snel uit het veld laten slaan. Niet door de corona-crisis, niet door stevige regenbuien. Dankzij de haast perfecte afwatering van zeven van de veertien banen kon de helft van het programma gewoon doorgaan. En als dat gisteren kon, waarom zou er dan ooit nog een avond worden afgelast?

Dus getennist werd er volop. Maar de vrijdagavondcompetitie is toch vooral ook gezelligheid? En daarbij hoort toch een vol clubhuis met complete teams die tot de kleine uurtjes wedstrijden analyseren, persoonlijke gesprekken voeren en de wereldproblematiek bespreken? En zou corona niet juist dit belangrijke onderdeel verpesten?
Niet dus. Het goed uitgedachte 1,5-meterplan van Jesse werkte wonderwel. Tafeltjes voor twee, hapjes per duo’s en bestelling die worden opgenomen. Na een uur, zodra het belsignaal klinkt, het paviljoen verlaten. Dat waren de afspraken en iedereen hield zich er keurig aan. En gelukkig klaarde het flink op en konden we uitwijken naar het terras, met meer ruimte, meer tafels en meer tijd.

Jammer natuurlijk voor de teams die er niet bij waren, maar voor de andere helft werd het een bijzondere avond. En dat mede dankzij de zo positieve instelling van de deelnemers. Één keer per uur bellen was eigenlijk voldoende om de avond vlekkeloos te laten verlopen. Iedereen hield zich haast zonder uitzondering aan de regels. De ingang is de ingang en de uitgang is de uitgang. Highfives zijn uit den boze. De bankjes zijn voor tennisspullen en niet voor publiek. En dan dus die kratjes. Die kwamen zonder enig aandringen terug het paviljoen in, compleet met ballen, pen en ingevuld formulier. En ja, ook met een paar ongeopende handsanitizers. Als we dan toch iets te klagen moeten hebben…

Tot volgende week!
VAC

Bekijk de uitslagen en het speelschema voor volgende week

Kratjestoren_sn.jpg

Vrijdagavondcompetitie gaat door!

29-5-2020

De vrijdagavoncompetitie gaat, in iets aangepaste vorm, door! We nemen een aantal speciale maatregelen, zoals langere wedstrijden, variërende starttijden en (vooralsnog) geen publiek langs de baan. Wat we met drankjes, hapjes en gebruik van het terras en de slotavond willen en mogen is nog niet helemaal duidelijk. Daarover later meer.

Het eerder aangekondigde thema Songfestival gaat zoals jullie begrijpen ook niet door. Het nieuwe thema is:

Er was eens...!

Lees meer bij de aangepaste opzet. De teamindeling maken we vrijdag 29 mei bekend.

Sprookjes.jpg

Nog geen duidelijkheid over vrijdagavondcompetitie

1-5-2020

Als gevolg van het corona-virus is er nog geen zekerheid over de invulling van de komende vrijdagavondcompetitie. Wij zijn aan het nadenken over een aantal scenario´s. Daarbij zijn we natuurlijk afhankelijk van de ontwikkeligen en het beleid van Iduna en de KNLTB. Zodra er meer bekend is laten we dat weten!

Inschrijving geopend!

1-3-2020

De inschrijving voor leukste en gezelligste competite van Iduna, de vrijdagavondcompetitie editie voorjaar 2020, is geopend! Dus trommel een aantal teamgenoten op of schrijf je individueel in. Dat kan op het inschrijfformulier.
Let op: doe dat vóór 10 april, want dan sluit de inschrijving.

De competitie duurt weer zes vrijdagavonden, dit keer van 8 mei t/m 19 juni (de vrijdag van het Hemelvaartweekend valt uit).

Benieuwd wat het ook al weer was, die vrijdagavondcompetitie? Bekijk dan de algemene informatie en de spelregels.

Thema: Songfestival

1-3-2020

Het thema dit jaar is: Songfestival!

De zes avonden staan allemaal in het teken van het prachtige festijn dat half mei naar ons land komt. We gaan genieten van de grootste songfestival hits, halen herinneringen op aan onder meer Lenny Kuhr en Teach-In, gaan op voor ons eigen Iduna songfestival en hebben natuurlijk een spetterende, extravagante slotavond! 

Hopelijk tot in mei/juni!

Songfestival_2.jpg