Actuele informatie

Vrijdagavondcompetite voorjaar 2019: Je wil het niet missen!!

4/2/2019:  We zijn weer begonnen met de voorbereiding van de voorjaarseditie 2019 van de vrijdagavondcompetitie en hebben er zin in. We hebben als commissie een evaluatie gedaan en zo her en der een paar puntjes gevonden waar we wat gaan veranderen. Het zijn maar kleinigheidjes dus maak je geen zorgen. De bitterballen blijven, gerandomiseerde teamindeling stellen we nog even uit, maar tussentijdse promotie- en degradatiekansen zou best kunnen. We gaan opnieuw werven onder de nieuwe leden en zullen dus nog verder verjongen. De data zijn bekend: 10, 17, 24 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni (Hemelvaart valt uit, Pinksteren niet).

Inschrijfformulier:  https://goo.gl/forms/MzDJowXZAJnDNS9W2

De vrijdagavondcommissie

Ben, Edwin, Jacques, Jose en Pieternel

Das war es dann!

Heerlijk taal dat Duits! Zes weken lang hebben we kunnen genieten van de mooiste (foutste?) Duitse après-skihits. Één troost, voorlopig hoeven we die niet meer aan te horen. Op zijn vroegst tijdens een komende skivakantie, in de Mooserwirt bijvoorbeeld. En bedenk wel: daar kun je großen Eindruck machen, als je na een paar Flügels, dansend op de tafel, feilloos mee kunt zingen met Hey, wir woll’n die Eisbärn seh’n!

Het was een Schöne Party. Ook de band genoot duidelijk van die Duitse Platten. Gespeeld door de in Dirndl en Lederhose getooide bandleden, klonken ze zo mogelijk nog feestelijker. Maar het meest Duits was natuurlijk de Rede von Ulli. Dank voor je aardige woorden!

Apres-skihits of niet, het leek jullie allemaal niets uit te maken. Want vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht was de dansvloer goed gevuld. Wat zat de sfeer er goed in bij al die swingende 30’ers en 40’ers (zagen we ook een paar 50’ers? ;-) ). De slotavond bevestigde het nog maar eens: de vrijdagvondcompetitie is echt de gezelligste van allemaal. Niet overtuigd? Bekijk de foto’s voor het bewijs.

Maar de vrijdagavondcompetitie is natuurlijk veel meer dan een slotfeest. Vijf avonden is er om het hardst gestreden om vier felbegeerde titels: clubkampioen najaar 2018. De eindstanden staan online. De winnaars:

B52, winnaar poule Groen B52, winnaar poule Groen

Nur noch die Schuhe anNur noch die Schuhe an, winnaar poule Blauw

La folie douceLa folie douce, winnaar poule Rood

HarakiriHarikiri, winnaar poule Zwart

Tot volgend jaar!

Sprekende beelden

In onze terugblik op afgelopen vrijdag zouden we natuurlijk kunnen schrijven over hoe mooi de avond was. Over het weer. De zon. De 22 °C aan het begin van de avond en hoe hard die temperatuur vervolgens onderuit ging. Over waarom die haard nou eigenlijk uit bleef, terwijl we die nu juist zo hard nodig hadden. Over die warme mutsen en waarom er alleen maar paarse overblijven. Over hoe knus we naar elkaar toekropen op de tribunebankjes. Over of een bal die via het scorebord gaat nu wel of niet telt. Over hoe ranzig die songteksten van die apresskihits eigenlijk zijn als je er goed naar luistert. Over hoe welkom die warme hapjes waren en hoe snel te toch telkens worden geserveerd. Over de gezelligheid in ons clubhuis. Over de kwaliteit van ons Heineken-bier. We zouden over zo veel dingen kunnen schrijven. Maar dit keer doen we dat niet. Dit keer laten we de beelden spreken.

Winters warm

Deze 2e, wat de 3e had moeten zijn, tennisavond was weer zoals we gewend zijn. Enthousiaste teams, fanatieke spelers en zoals altijd spannende potten. Want hoewel het op vrijdagavond om de gezelligheid gaat, vindt menigeen het wel lekker om van het begin af aan hoog in de poule te staan. Het is natuurlijk toch een competitie... Maar sportief zijn we met ons allen, ook de complimenten aan de tegenstanders blijven niet uit.  
 
En om maar weer eens op het weer in te gaan: deze avond werd het thema eer aangedaan. Het was lekker koud...en dan vooral voor de toeschouwers. Waar je op de baan korte broeken, rokjes en blote armen zag, werden de banken bevolkt door winters ingepakt publiek. Met welverdiende biertjes in de hand en al ‘rook’ uitblazend, waanden we ons haast op een terras aan de skipiste. Jassen aan en sjaals om. En menigeen wist zich op te warmen met de VAC-muts op.Ondanks alle pogingen om het niet te koud te krijgen, liep al voordat de laatste heren uitgespeeld waren het clubhuis vol met koukleumen. Begrijpelijk, want na zo’n zomer werden we toch enigszins overvallen door deze ski-achtige taferelen. Snel naar binnen dus voor de après-tennis.
 
En wat worden we daar tegenwoordig toch warm onthaald! De glazen worden opgehaald bij de baan en de tafels staan bij binnenkomst al voor ons klaar. Eenmaal binnen zit iedereen in no time aan de borrel en branden we onze tongen aan perfect gegaarde ballen en kaassouffles. Gezellig dicht op elkaar gepakt, stijgt de temperatuur en zijn we de kou snel vergeten. Heerlijk, daar doen we het toch voor. Het tempo achter de bar is lekker hoog. Complimenten dus aan de barmannen die het altijd zo goed voor elkaar hebben. En niet te vergeten aan ons allemaal, wij trotseren toch iedere week het weer om uiteindelijk dat clubhuis in te kunnen duiken!

Bliksems!!

Nou ja...!!!  Even leken we nog door het oog van de naald of storm te kunnen kruipen en aan de grote hoeveelheid water die eigenlijk voor de boeren bedoeld was te ontsnappen, maar nee.  Om 19:40 kwamen er meerdere meldingen binnen van zeer bezorgde spelers die zich uiterst onveilig begonnen te voelen vanwege de gitzwarte luchten en felle bliksems ("Jullie kijken de verkeerde kant op!!").  De commissie heeft het nog 2 minuten aangekeken maar heeft toen de alarmbel gebruikt om de banen te ontruimen.  Verdere twijfel was daar toen niet meer over 

Binnen de volgende 2 minuten zat het paviljoen stampens vol en stonden de banen volledig blank.  Enkele spelers die al onderweg waren hebben de laatste meters moeten zwemmen om zich alsnog bij hun team te kunnen voegen. Hulde!!  Binnen heerste natuurlijk de grote verwarring: "Gaan we nog door?" "Is het afgelast?"  "Wat moet ik nu met mijn vrijdagavond die nog zo jong is?" "Wat doen we nu met de stand?" "Kan ik je een advies geven? " "Mag ik je telefoonnummer?" "Moet ik naar huis?" "Waar zijn de bitterballen voor baan 4?" Veel van dit soort vragen krijgt de commissie dan binnen. 

Gelukkig was er plan B: De Ultra Gezellige Apres-Ski Quiz Met Fouten. Iedereen kreeg 10 minuten voorbereidingstijd om een team te vormen met een zo groot en divers mogelijk kennisniveau en de juiste gezelligheidsfactor. Of je kon snel naar huis gaan natuurlijk en nooit weten wat je gemist hebt. Heel veel mensen kozen eieren voor hun geld en bleven in FOMO.  Er hebben zich snel 11 teams gevormd waarbij de schaal met bitterballen die per baan uitgedeeld werd een prima Leitmotiv bleek. 
 
In 6 rondes van 10 vragen werd er doorgaans redelijk sportief gestreden, maar werd de mental game en manipulatie niet geschuwd.  Categorien waren: Algemeen, Nederlandse wintergames medaillewinnaars, Dingen met berg, Oostenrijkse gerechten, Sneeuw- en ijssport kennis,  en nog een culturele ronde: ken je Nederlandstalige skihits.  Nog even voor de duidelijkheid:  De Mount Everest ligt echt op de grens van Nepal-China, de Mont-Blanc op de grens van Frankrijk-Italie en Saba moeten we niet vergeten als het gaat om hoogste punten van ons koninkrijk.    De uiteindelijk winnaar was Le Tunnel / Gamsleiten 2 met 44 punten en op de tweede plaats Baan 2 met 43 punten.  

Hier in een plaatje hoe de hoofdprijs  eerlijk verdeeld werd onder de kenniswerkers. 

Hoe gaan we nu verder? Volgende week treffen jullie de  zelfde tegenstander en is er een herkansing.  We beginnen dan gewoon opnieuw.  Elke poule bestaat uit 6 teams, dus 5 tegenstanders.  Doordat er een avond uitgevallen is speel je niet twee keer tegen de zelfde tegenstander.

Onderstaande foto kregen we nog binnen van Rebecca Banens die aanvoerder Luus Wiegman nog even in het zonnetje wilde zetten. Heb je een leuke foto om te delen? Mail hem ons.

Brrr....

We zijn begonnen! Heerlijk om die bekende gezichten te zien, maar leuk ook dat er weer wat nieuwe deelnemers hebben. Hopelijk is het goed bevallen!

Aan het gejuich en gejoel te horen zat en een aantal spectaculaire en spannende wedstrijden bij. Leuk voor de spelers, leuk voor het publiek. En prettig om de kou te trotseren. Want het was duidelijk een najaarseditie. Ondanks het mooie weer, koelde het behoorlijk snel af en dat zijn we natuurlijk niet meer gewend. Maar gelukkig waren daar die heerlijke mutsen!
Er is een muts voor iedereen. Dus als je er nog geen hebt: komende vrijdag liggen ze weer klaar.

En dan die après-skinummers tussendoor. Wat een […, zelf in te vullen] muziek wordt er toch gemaakt! Opvallend toch dat een aantal deelnemers de nummers haast van voor tot achter konden meezingen! Te vaak in de Mooserwirt geweest?

De eerste uitslagen en stand staat online.

De teamfoto’s zijn trouwens mooi geworden. Heb je er bezwaar tegen dat jouw foto op de website staat, laat het ons horen. Dan zorgen we dat je onherkenbaar wordt of dat de hele foto eraf gaat.

Vrijdag de tweede avond. Bekijk het programma.

Tot dan! 

We gaan los!

Aanstaande vrijdag gaan we los! De eerste dag van de vrijdagavondcompetitie dit najaar.
Trek je snowboots aan, zet je oorwarmers op en doe nog wat laatste ski-oefeningen.
En oh ja, vergeet ook je racket niet.
Benieuwd tegen wie en waar je moet spelen? Bekijk het programma.

Thema

Nog even schitteren op de clubkampioenschappen en dan gaan we weer los met de vrijdagavondcompetitie. Ook dit najaar weer een thema:

Anton aus Tirol

We gaan zes heerlijke tennisavonden tegemoet, die in het teken staan van apres-ski. Ons toch al zo gezellige clubhuis wordt een heuse stube, we drinken flugels en bombardino's en luisteren naar de vetste aprs-skihits. En wie weet eindigen we dansend op de tafel!

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de vrijdagavondcompetitie, editie najaar 2018, is sinds 16 augustus gesloten. We gaan nu aan de slag met de indeling. Als je je hebt ingeschreven, hoor je snel meer!

Inschrijven vrijdagavondcompetitie najaar 2018

Nog maar nauwelijks bekomen van de enerverende vrijdagavondcompetitie dit voorjaar, of we kunnen ons alweer opmaken voor de volgende editie. En dat is natuurlijk goed nieuws! Want het enthousiasme onder de deelnemers was dit jaar wederom groot, misschien wel groter dan ooit. Duidelijk dus dat dit naar meer smaakt.

We nodigen je daarom van harte uit je in te schijven voor weer een nieuwe editie van de gezelligste competitie van Iduna. Je bent dan misschien al in de vakantiestemming, maar let op: de inschrijving sluit al op 15 augustus. We beginnen namelijk al weer op vrijdag 14 september.

Dus trommel een aantal teamgenoten op of schrijf je individueel in. Dat kan op het inschrijfformulier.

Hopelijk tot in september!