Actuele informatie

Tegen beter weten in - verslag verregende 4e avond

“Er komt hooguit nog één buitje aan.” Of: “Ik heb er nog wel vertrouwen in”. En: “Houd moed!”. Er klonken talloze optimistische berichten in de diverse app-groepen vrijdagmiddag. En buienradar maakte ondertussen overuren. Maar het was tegen beter weten in. Tegen zo veel regen zijn gravelbanen nou eenmaal niet bestand. Of het moeten gravelbanen onder afschot zijn, maar daarvan hebben we er bij Iduna (nog) slechts twee.

Uiteindelijk ging om 17:00 uur de kogel door de kerk. De vierde ronde van de vrijdagavondcompetitie ging niet door. Maar helemaal opgeven deden we niet: mooie gelegenheid voor een alternatief programma!
Na een oproep per mail, kwamen om 20:00 uur de eerste Idunezen het paviljoen binnen. Team Miami Vice ging direct een van de weinige bespeelbare banen op om nog wat te schaven aan het vormpeil. Slimme zet, ze zijn nog volop in de race voor het kampioenschap. Toen zij eenmaal waren uitgespeeld, zo’n 1,5 uur later, kwam dan toch de pubquiz van stal.


Zonder enige moeite schakelden we voor de gelegenheid over op het thema van het voorjaar: festivals. Drie teams streden om het hardst om een prachtige hoofdprijs en natuurlijk de hand van de presentator. Vier rondes volgden met elk tien themagerelateerde vragen. “Waar was het enige concert dat The Beatles ooit gaven in Nederland?”. “Wanneer vond het legendarisch Woodstock plaats?”. “Hoe heet het festival in Ruigenhoek?”. “Welke band ving tijdens Pinkpop 2015 al crowdsurfend een biertje uit het publiek?”. De vragen zorgden voor heel wat hoofdbrekens en het werd een ongekend spannende strijd. Tot halverwege leek het te gaan tussen Magnum en Miami Vice. Maar met een enorme eindsprint in de laatste ronde – met dank aan inzet van meerdere generaties – wist het gelegenheidsteam Dempsey en Makepeace het tot de shoot-out de schoppen. Daarin was het uiteindelijk Miami Vice die, met hun schatting over het aantal verkochte albums van Thriller het dichtstbij de waarheid zat en er zo met de hoofdprijs vandoor ging: iedereen een Sensation Orange and Green shirt!

Zo werd het toch weer een enerverende en gezellige avond. En Miami Vice is een nieuw dilemma rijker: volgende week pronken met het nieuwe Iduna-shirt of toch weer hun toepasselijke Miami Vice shirt aan?

Spelregels Crime Scene Iduna

Al weken kijkt iedereen uit naar de Grand Opening van de befaamde Iduna Vrijdagavondcompetitie. Maar de moordpartij op Venus Azarenka hangt als een donkere wolk boven wat een van de hoogtepunten van het jaar had moeten worden. Inmiddels is er iets meer meer bekend. Er zijn zes verdachten: Berry Bokma (barkeeper), Sander Sladan (tennistrainer), Karel Kassa (spelersmakelaar), Matt Klopper (medespeler), Hélène de Graaff (sportverslaggever) en Simone Sterk (beveiligingsmanager).
Wie van die verdachten de daadwerkelijke dader is, gaan jullie de komende weken uitzoeken bij Crime Scene Iduna!

In het kort
Ieder team vertegenwoordigt een verdachte. Een van de verdachten is de dader. De teams moeten er de komende weken proberen achter te komen wie de dader is en wat zijn of haar motief is. Jullie krijgen telkens nieuwe aanwijzingen en je mag vragen stellen aan andere teams. Doe je dat op een slimme manier dan weet je aan het eind wie de moord op Venus Azarenka op zijn of haar geweten heeft en verlos je Iduna van dit beklemmende geheim. Hoe eerder je het raadt, hoe meer punten je scoort (je mag na iedere avond een poging doen).

Meer informatie staat in de spelregels met een beschrijving van de beruchte avond en de hoofdrolspelers. Lees de informatie goed door! Welke verdachte jouw team is, lees je in de teamindeling.

Crime Scene Iduna

Ons normaal zo vredige en gezellige tennispark Iduna is verworden tot een heuse crime scene! Niemand minder dan toptennisster Venus Azarenka is dood aangetroffen op ons park en alles wijst op een gruwelijk misdrijf. Over de moordenaar of de motieven tasten we helaas nog in het duister. Het sterke vermoeden bestaat dat enkele deelnemers van de vrijdagavondcompetitie betrokken zijn bij het delict. Daarom schakelen we bij het onderzoek de komende zes weken graag jullie hulp in. Welkom bij Crime Scene Iduna!

Teamindeling najaar 2019 rond

De teamindeling voor de vrijdagavondcompetitie editie najaar 2019 is rond! We hebben, met uitzondering van de mensen die deelnemen aan een KNLTB-competitie, iedereen kunnen plaatsen! 

Dat is natuurlijk goed nieuws, te meer omdat baan 12-14 niet beschikbaar zijn, i.v.m. de bouw van de blaashal. We maken gebruik van 10 banen plus de padelbaan.

Inschrijving najaarseditie vrijdagavondcompetitie 2019

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Finale kwijting

Het zit er allemaal weer op: de voorjaarseditie van de vrijdagavondcompetitie. Allen dank voor jullie sportieve inzet, soepele omgang op het festivalterein en geduld bij de bar.  De commissie heeft in deze love and peace versie weinig te klagen, het weer was goed, de optredens waren mooi divers en niveau was zeer wisselend. Bijna alle shirts zijn verkocht en ook alle teams waren keurig op tijd met betalen. Echt allemaal? Nee. Er was één team dat toch zeven (7!) herinneringen nodig had om in beweging te komen, en hiermee net wist te ontsnappen aan incasso en disciplinaire maatregelen.

De winnaars zijn bekend en we hebben veel positieve geluiden gehoord over thema en competitie vorm.  Ook het promoveren en degraderen werd door velen zeer gewaardeerd.  Een enkel team was er niet zo blij mee en won vrij ruim na degradatie veel potten,  maar kon op de laatste avond toch maar nipt de strijd om de 3de en 4de plaats winnen.

Verder: rokende kachels, knetterende kampvuurtjes, rokende dansvloer, lovely foodtruck,  blije mensen, rare kleren.... we hebben genoten.

Lichtende nachtwolken en een rokende dansvloer

Van onze gastreporter Ingrid Mijnals

Ken je het gevoel…van ergens binnenlopen en weten dat je welkom bent? Je eigenlijk een salto wil maken van blijdschap maar dat maar niet doet omdat je weet dat je dan gewoon flat out met een smak op de grond beland of ergens in de lucht blijft hangen terwijl je denkt wordt het mijn rug of mijn buik…. En dan mag ik oog nog een verslag maken van de laatste avond van de vrijdagavondcompetitie. Leuk maar wat schrijf ik? Ben bijna alles alweer vergeten…. De teams zitten bij elkaar om de bank bij het tennisveld en er wordt gezellig met elkaar gepraat. Op de tennisbaan wordt een wedstrijd gespeeld. De spanning op de tennisbaan is soms voelbaar en er is een sportieve gezonde rivaliteit. We ervaren elkaars mooi geplaatste bellen en willen tegelijkertijd ook dat het team waarin jezelf speelt wint. Deze laatste avond werd er net zoals op alle ander avonden op alle banen gespeeld. Rekening houdend met de prijsuitreiking en het knallende feest waarmee de avond werd afgesloten werden er minder wedstrijden gespeeld. Er brandde een knetterend vuurtje op het buitenterras. De houtkachel op het terras de oldtimer naast het terras waar je heerlijke vegaburgers kan kopen. Deze werden overigens goed verkocht. De jongens achter de bar die zorgden voor een snelle bediening, de bel die een wedstrijd aankondigde ……
De prijsuitreiking!!!! Dat was even spannend. Met ingehouden adem en met de ‘zand golvende wolken’ op het netvlies werd bekend gemaakt welk team had gewonnen. Flitsende lampjes, een champagnefles waar de dop vanaf knalde, een fles wijn en nog meer verdiende prijzen. De winnende teams werden gefotografeerd iedereen was blij en een enkeling snotterde zijn verdriet weg in een ouderwetse zakdoek… Twee Dj’s, heerlijke dansmuziek, een volle dansvloer, rookbommen, lichtgevende staafjes die op het hoofd werden gebruikt als trommelsticks 😉enne De ze laatste dag verliep in harmony, iedereen voelde zich welkom! Dat is de kracht van Iduna…of …je mag het ook anders verwoorden Sloeg je een goede bal dan kreeg je een compliment van je eigen team maar ook van het team waar je tegen speelde zonder af te doen aan het als eigen team willen winnen. Mooi om dit te zien. Het weer werkte mee en zelfs de wolken lieten zich van hun mooie water kabbelende bijzondere creatieve kant zien. Licht aan …licht uit…aan …uit…..aan

Noordelijke lichtende nachtwolken boven Iduna

Finaleavond

Komende vrijdag (21/6) is alweer de laatste avond. We spelen finales, kleine finales en wedstrijden om de eer te redden en toch maar echt niet laatste te worden in je poule. Speciale aandacht voor Down the rabbit hole. Zij begonen in Dutch, promoveerden en staan nu zelfs bovenaan in Dance, mogelijk een nieuwe sensatie als zij de finale weten te winnen. Er werd wel gefluisterd dat dit niet alleen maar op een boterham met pindakaas gebeurd is, zo'n onwaarschijnlijke stijle leercurve.
Kom op de finale avond allemaal in de festival sfeer. Het wordt zeer gewaardeerd als je je bandje en originele Orange & Green shirt meebrengt. Maar je kan er natuurlijk voor kiezen om in de sfeer van je eigen festival te komen, Burning Man, Sziget of Woodstock...
Hier geven Jacques en Ben het goede voorbeeld toen ze op Woodstock waren:

Pretpilletje

Van onze gastredacteur Richard Smit

Het eerste èchte festivalweer op de vijfde avond van de vrijdagavondcompetitie. Een dag die ronduit kil begon eindigde als een midzomernachtdroom. Het weer was zo lekker dat zelfs de stille pyromanen in het Organiserend Komité pas laat op de avond een verzengende brand in de vuurkorf joegen. 

Vier avonden festival hadden wel hun tol geëist in team Awakenings. Twee vrouwen en één man sterk traden we aan. De rest was ziek of nog even druk met hun eigen tripjes vol vrede, liefde, drugs en muziek. Gelukkig kwam Paul ons uit de brand helpen.

Vlak voor we de baan op gingen nog even inspiratie getankt bij Kiki Bertens die haar rivale Natalia Vikhlyantseva (dat moest ik even opzoeken) ongenadig van de baan af mepte, dus wat kon er misgaan? Nou, eerst kregen we wat aces om de oren, maar later vielen onze listige lobjes, gluiperige dropvolleys en splijtende passing shots allemaal wonderwel.

Tegenstander Eurosonic Noorderslag sleepte vertwijfeld meer bier aan om de zaak te keren. Vergeefs natuurlijk. Het technovolkje van Awakenings is wel wat gewend. Alsof die het allemaal doen op een bruine boterham met kaas … Zonder een voorraadje 4-FMP,  Molly’s, kabouterpost, Calvin Klein en boerencoke gaan wij de deur niet uit. Pretpilletje d’r in en gáán.

De brave lieden van Eurosonic Noorderslag weerden zich kranig en hadden niets door. Zelfs niet toen we zo brutaal waren om één van onze vrouwen een ‘druivensuiker’ op de baan toe te dienen. Het sportief resultaat was ernaar, maar het kon niet voorkomen dat van ons al danig uitdunde team diezelfde avond nog twee spelers voortijdig ziek huiswaarts keerden.

Daar had team Eurosonic Noorderslag geen last van. Dat bleek niet vies van een feestje en trad op volle sterkte aan voor de Grand Finale: bier en bitterballen. Het werd niet zo laat als een week daarvoor met een gitarist die met elke whisky virtuozer ging spelen, maar wel heel gezellig.

Volgende week is alweer de zesde keer dat de Voorveldse Polder in de greep is van de Nederlandse festivalcultuur. Laatste kans om je te buiten te gaan in je eigen buitenissige festivaloutfit. Fedora op je hoofd, regenboog-gafas, naveltruitjes, pauwenveren, pillen – het mag allemaal!

De dames stonden hun mannetje

Verslag van 4de avond door onze correspondent Edith de Roy

Het moest er een keer van komen: een vrijdagavond die nu eens niet zonnig was. De eerste pot werd nog optimistisch opgepakt maar na 4 games moest de Gemengd Dubbel helaas gestopt worden en telde de uitslag niet mee.

De organisatie had een alternatief plan dus in het clubhuis stoomde het en was het gezellig en druk. De haard werd flink opgestookt en hield ondanks de regen stand.

Tegen achten werd het tennissen weer opgepakt. Het werd zowaar zonnig. Onze “tegenstander” Paaspop was zwaar ondervertegenwoordigd en had met behulp van invallers nog net een team bij elkaar weten te sprokkelen maar helaas, de invalster gaf aan ziek te zijn en te twijfelen hoe lang ze het vol zou houden. Desalniettemin heeft ze de DD sportief afgemaakt.

Het incomplete Paaspop team moest vervolgens zonder mannen de Heren Dubbel spelen en dat deden ze!  De dames van Paaspop stonden echt hun mannetjes tegen onze heren die deze wedstrijd zeker niet cadeau kregen. Niet in de laatste plaats omdat de zon zó laag stond dat het zicht vrijwel nihil was.

Voor de GD had Paaspop goede versterking geregeld: Jos kwam hun team versterken. Maar ondanks alle hulpploegen wonnen wij deze vrijdagavond 5 wedstrijden en speelden er één gelijk.

De heerlijk geurende bakjes patat die wij die avond aan ons voorbij hadden zien trekken hadden ons erg hongerig gemaakt en we wisten niet hoe snel we een tafeltje in het clubhuis moesten bemachtigen om ons vervolgens als wolven op de schaal met snacks te storten en het geheel af te blussen met koude biertjes.

De gitarist die aanvankelijk in het hoekje rustig wat pingelde liet steeds virtuozere geluiden horen, Flamenco was daar opeens, mensen stonden op, wat is dit?! en werden opgezweept door de muziek.

Wij maakten het laat maar waren dit keer niet de laatsten die het clubhuis verlieten. Om 2.45u appte Wietske ons: zij was nog bij het eindoptreden van de gitarist geweest en wreef ons onder de neus dat we een heel bijzonder feestje gemist hadden.

 

Namens het team Zwarte Cross

Edith de Roy

 

De belangrijke derde avond!

Tja, dan ben je uitverkoren om het officiële verslag te maken van de avond, en dan kom je te laat voor je eerste partij. Dan mis je niet zo maar het voorprogramma van een festival, nee, dan is er op het Hotot-veld echt iets mis. Excuses aan iedereen natuurlijk: in de eerste plaats aan tegenstander Awakenings, toeschouwers en vooral ook aan medespeler. Het zal de spanning rond het promoveren of degraderen wel geweest zijn, want na zo’n 10 jaar vrijdagavondcompetitie zou je toch moeten weten dat er altijd eerst een gemengd dubbel, dan een damesdubbel en dan, om 20.30 uur, een heren dubbel gespeeld wordt.

Gelukkig was er een stand-in die bij Extrema Outdoor kon invallen, zodat het festival doorging. Maar voordat ik aanwezig was, stonden we al met 4-0 achter, en ons spel werd er door de verwarring ook niet beter op. Kansloze nederlaag! En dat op de belangrijke derde avond van de 2019 Iduna Sensation Orange & Green. In al weer zeer aangenaam tennisweer werd er namelijk gestreden voor promotie en tegen degradatie (of zouden er ook teams zijn die er voor kozen om om tactische redenen niet te promoveren?). Bij ons viel de beslissing in de voorlaatste partij, na een serie spannende partijen bleven we in de Dance-poule! Ook op de andere velden werd er zwaar gestreden. De afsluiting van de avond was als vanouds met bitterballen en bier weer beregezellig. Benieuwd naar de tegenstander volgende week. Zal dan wel op tijd zijn….

Namens team Extrema Outdoor,
Geert van der Veen

Promoties en degradaties

Er is veel over gesproken: het promotie- en degradatiesysteem. Inmiddels zijn de beslissingen gevallen! Er zijn drie teams gepromoveerd en drie gedegradeerd.

Promoties:
Tomorrowland naar poule Global
Down the rabbit hole naar poule Dance
Pinkpop naar poule Dutch

Degradaties:
Sziget naar poule Dance
Awakenings naar poule Dutch
Best kept secret naar poule Classic

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma. Let op: we slaan één vrijdag over. De volgende avond is op 7 juni. 

Foto van de week (©Steven Kuijl)

Extrema Outdoor meets Mystery land: een mysterieuze ontknoping

“De editie 2019 van Iduna Sensation Orange & Green” is mooi op dreef. De line-up op 17 mei was van een hoogwaardige sportief gehalte. De bezoekers konden kiezen uit uiteenlopende performances; van een vredige potje mellow tot een staaltje hardcore. Niet alleen was de sfeer meer dan uitstekend – daar staat dit evenement om bekend -, ook werd er langs de lijn geregeld gewowd. Tussendoor draaide de organisatie aardige setjes en kon de poncho in de rugzak blijven.”

Bron: Festileaks

Ja, het was een mooie vrijdagavond. De spatjes in de vooravond hadden niets te betekenen; de wind was gaan liggen, de banen lagen te wachten. Hoe het zal gaan met promoveren en degraderen, dat zien we wel. Heerlijk om geen strategie te hebben op vrijdagavond. We kwamen gewoon voor een fijne pot tennis. En dat lukte. Op festivalterrein Bossa Nova troffen we Mystery Land, een team dat op deze avond bestond uit een kleine vaste bezetting en een aantal gezellige invallers. Als teams waren we ongeveer gelijkwaardig met als gevolg dat we allemaal wonnen: Mysteryland de wedstrijdpunten en wij de games.

Langzaam werd het donker op de banen. En groener. Voor een tientje was een exclusief festival T-shirt te krijgen. Voor wie er vrijdag niet was: die zijn volgende week vast ook nog in de verkoop? Toen de herendubbel achter de rug was, en de uitslag bekend, smaakte het bier best en de ballen nog beter. We namen er nog één in de zalige onwetendheid dat Kiki Bertens de dag erop in een marathonpartij in Rome zou worden uitgeschakeld. Maar we wisten ook niet dat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival zou winnen. Wat brengt deze week? 

Stay Tuned, folks!

Namens team Extrema Outdoor,
Mary Hallebeek

Festivalsfeer

Wat een sportweek! Na de fantastische Europese campagne van Ajax en het overtuigende spel van Kiki in Madrid konden dan eindelijk de vrijdagavondhelden van Iduna aan de slag.

Zoals gebruikelijk was de entree mooi versierd met een soort van gordijn waarmee je ook vliegen uit je caravan houdt en kregen we allemaal een bandje waarmee je aan de bar kunt laten zien dat je boven de 18 bent. Ik voelde me direct mega chill in deze festivalsfeer met lekkere muziek en ging op zoek naar de Hotot voor een relaxed potje tennis, nieuwe vriendschappen met de tegenstander en het wel en wee van mijn bekende en nieuwe teamgenoten.

Bij de Hotot trof ik mijn teamgenoten aan in opperste staat van verwarring. Ik dacht direct dat zij slechte pillen hadden gescoord bij het mannetje aan het hek achter Fuzzy Lop maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. De verwarring was ontstaan over de te volgen tactiek. Want wat moet je doen? Vroeger was de competitie overzichtelijk: je wint alles en bent kampioen. Nu kun je ook promoveren of degraderen. Als je je best doet en na drie rondes op nummer één staat ga je naar een hogere poule met behoud van je punten. Omdat dit in de hogere poule ook gebeurt, sta je dus direct bovenaan in je nieuwe poule. Helaas is de kans groot dat je in de sterkere poule de volgende rondes niet wint, zodat je geen kampioen kunt worden. Kies je ervoor om na drie rondes als laatste te staan dan schuif je door naar een zwakkere poule. Met behoud van je punten sta je direct onderaan en heb je met de resterende ronden geen kans om kampioen te worden.

Het mooie van de vrijdagavondcompetitie is daarom het samen kijken naar de prestaties van je eigen team en dat van de tegenstander. Maakt de nieuwkomer Marieke in het team de belofte waar of is ze er vooral voor de gezelligheid? En hoe ziek is het dat je teamgenoten weer een stap hebben gemaakt en sterker zijn dan ooit? De vergelijking met Ajax en Kiki is dan snel gemaakt en terwijl we nog druk aan het rekenen waren over de beste tactiek bleek dat mijn team de eerste vijf potjes al met ruime cijfers had gewonnen tegen een veel sterkere tegenstander. Zo konden we alleen de laatste wedstrijd nog gebruiken om voor de beste plek na drie rondes te gaan. De tweede plaats.

Namens Down the rabbit hole,
André van den Eventuin

Bekijk de uitslagen en de standen.

P.s. We zijn erg blij met Marieke, ze is een aanwinst voor het team!

Programma dag 1

Je weet wat het thema is, je kent je teamgenoten, je weet je teamnaam. Maar je wilt vast ook weten tegen wie en vooral waar je speelt. Is dat in de Hotot, in de Haciënda of vooraan de in Alpha?

Wat zeker is, is dat we eindigen in de X-ray, met drankjes en hapjes van Jesse Ray. Of wordt het zo'n mooi weer dat we naar de Speakers Corner kunnen? Als je wat wilt inslaan, zul je je een weg moeten banen naar de Camping Flight.

India? Fuzzy Lop? Idyllisch veldje? Voor het geval je bang bent te verdwalen op ons schitterende festivalterrein, hieronder de plattegrond. En bekijk ook het blokkenschema voor de eerste avond.
Als je echt goed voorbereid wilt beginnen aan Sensation orange & green, bekijk dan de spelregels en de aanvoerdersinformatie.

Het thema?!

Nog even en dan mogen we weer: de vrijdagavondcompetitie start op vrijdag 10 mei!
Jullie zijn natuurlijk enorm nieuwsgierig naar het thema. We houden jullie niet langer in spanning. Het thema dit voorjaar is:

Sensation orange & green


De 24 teams, de 6 vrijdagavonden en vooral het slotfeest staan in het teken van klassieke, hippe, Nederlandse, internationale festivals! Bekijk de poule-indeling om te zien wat jullie teamnaam is en in welke poule je zit: Global, Dance, Dutch of Classic.

Nieuw: promotie / degradatie

We hebben iets nieuws bedacht voor deze editie: promotie en degradatie. Er zijn 4 poules van ieder 6 teams. Na de 3e avond promoveren de teams die in hun poule bovenaan staan naar de poule erboven. De teams die onderaan staan degraderen. Zo wordt het ook halverwege de competitie al extra spannend! De punten die je in die eerste drie avonden hebt gehaald, blijven staan, ook al ben je gepromoveerd of gedegradeerd.

Finaleavond

Omdat we met 6 teams in een poule zitten, heb je al na 5 avonden tegen iedereen gespeeld. Daarom wordt de slotavond een finaleavond. Alle nummers 1 spelen tegen de nummers 2. De winnaar van die wedstrijd wordt eindwinnaar in de poule. De nummers 3 en 4 spelen om de derde plaats, enzovoort.
Mocht er een avond uitvallen door het slechte weer dan vervalt de finaleronde.

Teamindeling voorjaar 2019

De teamindeling is rond!

Waren er veel inschrijvingen?
Ja... We hebben voor de sluitingsdatum in totaal 280 inschrijvingen mogen ontvangen. Hiervan waren er 29 dubbelen (gemiddelde leeftijd van dit groepje was 53 jaar, dus mogelijk een seniorenmomentje of juist last van beginnende digibetie?). Dan hebben we nog een groep die dit voorjaar actief is in een andere KNLTB competitie (17). Helaas moeten we hen teleurstellen. Het hoge aantal inschrijvingen en het striktere beleid van het bestuur, maakt deelname van deze mensen niet mogelijk, ook niet op de reservelijst. Dan hebben we nog een groepje mensen die er zelf voor gekozen heeft om op de reserve lijst te gaan staan (13). Zo houden we in totaal 221 spelers over om over teams te verdelen.  

De procedure
Iedereen is zoveel mogelijk in een team van hun voorkeur ingedeeld. Vaak was dat goed te doen. Maar helaas niet altijd. Ook opvallend: een aantal mensen gaven wat meer cryptische beschrijvingen van hun voorkeur (vorig jaar Atemlos durch die Nacht….).  

De overgebleven spelers zijn in 24 complete teams en 4 niet complete teams ingedeeld (door de scheve man/vrouw verhouding) en daarna is er geloot. Daarbij is rekening gehouden met nieuwe leden en leden die in een recent verleden zijn uitgeloot. Omdat we 12 banen tot onze beschikking hebben, konden we 24 teams vormen.

Helaas zijn er 18 mensen uitgeloot. Zij staan wel op de reservelijst. We willen iedereen vragen om hen te benaderen in geval van een tekort. Andere mensen benaderen dan de mensen op de reservelijst is niet de bedoeling.

Voor de mensen die meedoen: tot 10 mei!

Vrijdagavondcompetite voorjaar 2019: Je wil het niet missen!!

4/2/2019:  We zijn weer begonnen met de voorbereiding van de voorjaarseditie 2019 van de vrijdagavondcompetitie en hebben er zin in. We hebben als commissie een evaluatie gedaan en zo her en der een paar puntjes gevonden waar we wat gaan veranderen. Het zijn maar kleinigheidjes dus maak je geen zorgen. De bitterballen blijven, gerandomiseerde teamindeling stellen we nog even uit, maar tussentijdse promotie- en degradatiekansen zou best kunnen. We gaan opnieuw werven onder de nieuwe leden en zullen dus nog verder verjongen. De data zijn bekend: 10, 17, 24 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni (Hemelvaart valt uit, Pinksteren niet).

Inschrijfformulier:  https://goo.gl/forms/MzDJowXZAJnDNS9W2

De vrijdagavondcommissie

Ben, Edwin, Jacques, Jose en Pieternel

Das war es dann!

Heerlijk taal dat Duits! Zes weken lang hebben we kunnen genieten van de mooiste (foutste?) Duitse après-skihits. Één troost, voorlopig hoeven we die niet meer aan te horen. Op zijn vroegst tijdens een komende skivakantie, in de Mooserwirt bijvoorbeeld. En bedenk wel: daar kun je großen Eindruck machen, als je na een paar Flügels, dansend op de tafel, feilloos mee kunt zingen met Hey, wir woll’n die Eisbärn seh’n!

Het was een Schöne Party. Ook de band genoot duidelijk van die Duitse Platten. Gespeeld door de in Dirndl en Lederhose getooide bandleden, klonken ze zo mogelijk nog feestelijker. Maar het meest Duits was natuurlijk de Rede von Ulli. Dank voor je aardige woorden!

Apres-skihits of niet, het leek jullie allemaal niets uit te maken. Want vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht was de dansvloer goed gevuld. Wat zat de sfeer er goed in bij al die swingende 30’ers en 40’ers (zagen we ook een paar 50’ers? ;-) ). De slotavond bevestigde het nog maar eens: de vrijdagvondcompetitie is echt de gezelligste van allemaal. Niet overtuigd? Bekijk de foto’s voor het bewijs.

Maar de vrijdagavondcompetitie is natuurlijk veel meer dan een slotfeest. Vijf avonden is er om het hardst gestreden om vier felbegeerde titels: clubkampioen najaar 2018. De eindstanden staan online. De winnaars:

B52, winnaar poule Groen B52, winnaar poule Groen

Nur noch die Schuhe anNur noch die Schuhe an, winnaar poule Blauw

La folie douceLa folie douce, winnaar poule Rood

HarakiriHarikiri, winnaar poule Zwart

Tot volgend jaar!

Sprekende beelden

In onze terugblik op afgelopen vrijdag zouden we natuurlijk kunnen schrijven over hoe mooi de avond was. Over het weer. De zon. De 22 °C aan het begin van de avond en hoe hard die temperatuur vervolgens onderuit ging. Over waarom die haard nou eigenlijk uit bleef, terwijl we die nu juist zo hard nodig hadden. Over die warme mutsen en waarom er alleen maar paarse overblijven. Over hoe knus we naar elkaar toekropen op de tribunebankjes. Over of een bal die via het scorebord gaat nu wel of niet telt. Over hoe ranzig die songteksten van die apresskihits eigenlijk zijn als je er goed naar luistert. Over hoe welkom die warme hapjes waren en hoe snel te toch telkens worden geserveerd. Over de gezelligheid in ons clubhuis. Over de kwaliteit van ons Heineken-bier. We zouden over zo veel dingen kunnen schrijven. Maar dit keer doen we dat niet. Dit keer laten we de beelden spreken.

Winters warm

Deze 2e, wat de 3e had moeten zijn, tennisavond was weer zoals we gewend zijn. Enthousiaste teams, fanatieke spelers en zoals altijd spannende potten. Want hoewel het op vrijdagavond om de gezelligheid gaat, vindt menigeen het wel lekker om van het begin af aan hoog in de poule te staan. Het is natuurlijk toch een competitie... Maar sportief zijn we met ons allen, ook de complimenten aan de tegenstanders blijven niet uit.  
 
En om maar weer eens op het weer in te gaan: deze avond werd het thema eer aangedaan. Het was lekker koud...en dan vooral voor de toeschouwers. Waar je op de baan korte broeken, rokjes en blote armen zag, werden de banken bevolkt door winters ingepakt publiek. Met welverdiende biertjes in de hand en al ‘rook’ uitblazend, waanden we ons haast op een terras aan de skipiste. Jassen aan en sjaals om. En menigeen wist zich op te warmen met de VAC-muts op.Ondanks alle pogingen om het niet te koud te krijgen, liep al voordat de laatste heren uitgespeeld waren het clubhuis vol met koukleumen. Begrijpelijk, want na zo’n zomer werden we toch enigszins overvallen door deze ski-achtige taferelen. Snel naar binnen dus voor de après-tennis.
 
En wat worden we daar tegenwoordig toch warm onthaald! De glazen worden opgehaald bij de baan en de tafels staan bij binnenkomst al voor ons klaar. Eenmaal binnen zit iedereen in no time aan de borrel en branden we onze tongen aan perfect gegaarde ballen en kaassouffles. Gezellig dicht op elkaar gepakt, stijgt de temperatuur en zijn we de kou snel vergeten. Heerlijk, daar doen we het toch voor. Het tempo achter de bar is lekker hoog. Complimenten dus aan de barmannen die het altijd zo goed voor elkaar hebben. En niet te vergeten aan ons allemaal, wij trotseren toch iedere week het weer om uiteindelijk dat clubhuis in te kunnen duiken!

Bliksems!!

Nou ja...!!!  Even leken we nog door het oog van de naald of storm te kunnen kruipen en aan de grote hoeveelheid water die eigenlijk voor de boeren bedoeld was te ontsnappen, maar nee.  Om 19:40 kwamen er meerdere meldingen binnen van zeer bezorgde spelers die zich uiterst onveilig begonnen te voelen vanwege de gitzwarte luchten en felle bliksems ("Jullie kijken de verkeerde kant op!!").  De commissie heeft het nog 2 minuten aangekeken maar heeft toen de alarmbel gebruikt om de banen te ontruimen.  Verdere twijfel was daar toen niet meer over 

Binnen de volgende 2 minuten zat het paviljoen stampens vol en stonden de banen volledig blank.  Enkele spelers die al onderweg waren hebben de laatste meters moeten zwemmen om zich alsnog bij hun team te kunnen voegen. Hulde!!  Binnen heerste natuurlijk de grote verwarring: "Gaan we nog door?" "Is het afgelast?"  "Wat moet ik nu met mijn vrijdagavond die nog zo jong is?" "Wat doen we nu met de stand?" "Kan ik je een advies geven? " "Mag ik je telefoonnummer?" "Moet ik naar huis?" "Waar zijn de bitterballen voor baan 4?" Veel van dit soort vragen krijgt de commissie dan binnen. 

Gelukkig was er plan B: De Ultra Gezellige Apres-Ski Quiz Met Fouten. Iedereen kreeg 10 minuten voorbereidingstijd om een team te vormen met een zo groot en divers mogelijk kennisniveau en de juiste gezelligheidsfactor. Of je kon snel naar huis gaan natuurlijk en nooit weten wat je gemist hebt. Heel veel mensen kozen eieren voor hun geld en bleven in FOMO.  Er hebben zich snel 11 teams gevormd waarbij de schaal met bitterballen die per baan uitgedeeld werd een prima Leitmotiv bleek. 
 
In 6 rondes van 10 vragen werd er doorgaans redelijk sportief gestreden, maar werd de mental game en manipulatie niet geschuwd.  Categorien waren: Algemeen, Nederlandse wintergames medaillewinnaars, Dingen met berg, Oostenrijkse gerechten, Sneeuw- en ijssport kennis,  en nog een culturele ronde: ken je Nederlandstalige skihits.  Nog even voor de duidelijkheid:  De Mount Everest ligt echt op de grens van Nepal-China, de Mont-Blanc op de grens van Frankrijk-Italie en Saba moeten we niet vergeten als het gaat om hoogste punten van ons koninkrijk.    De uiteindelijk winnaar was Le Tunnel / Gamsleiten 2 met 44 punten en op de tweede plaats Baan 2 met 43 punten.  

Hier in een plaatje hoe de hoofdprijs  eerlijk verdeeld werd onder de kenniswerkers. 

Hoe gaan we nu verder? Volgende week treffen jullie de  zelfde tegenstander en is er een herkansing.  We beginnen dan gewoon opnieuw.  Elke poule bestaat uit 6 teams, dus 5 tegenstanders.  Doordat er een avond uitgevallen is speel je niet twee keer tegen de zelfde tegenstander.

Onderstaande foto kregen we nog binnen van Rebecca Banens die aanvoerder Luus Wiegman nog even in het zonnetje wilde zetten. Heb je een leuke foto om te delen? Mail hem ons.

Brrr....

We zijn begonnen! Heerlijk om die bekende gezichten te zien, maar leuk ook dat er weer wat nieuwe deelnemers hebben. Hopelijk is het goed bevallen!

Aan het gejuich en gejoel te horen zat en een aantal spectaculaire en spannende wedstrijden bij. Leuk voor de spelers, leuk voor het publiek. En prettig om de kou te trotseren. Want het was duidelijk een najaarseditie. Ondanks het mooie weer, koelde het behoorlijk snel af en dat zijn we natuurlijk niet meer gewend. Maar gelukkig waren daar die heerlijke mutsen!
Er is een muts voor iedereen. Dus als je er nog geen hebt: komende vrijdag liggen ze weer klaar.

En dan die après-skinummers tussendoor. Wat een […, zelf in te vullen] muziek wordt er toch gemaakt! Opvallend toch dat een aantal deelnemers de nummers haast van voor tot achter konden meezingen! Te vaak in de Mooserwirt geweest?

De eerste uitslagen en stand staat online.

De teamfoto’s zijn trouwens mooi geworden. Heb je er bezwaar tegen dat jouw foto op de website staat, laat het ons horen. Dan zorgen we dat je onherkenbaar wordt of dat de hele foto eraf gaat.

Vrijdag de tweede avond. Bekijk het programma.

Tot dan! 

We gaan los!

Aanstaande vrijdag gaan we los! De eerste dag van de vrijdagavondcompetitie dit najaar.
Trek je snowboots aan, zet je oorwarmers op en doe nog wat laatste ski-oefeningen.
En oh ja, vergeet ook je racket niet.
Benieuwd tegen wie en waar je moet spelen? Bekijk het programma.

Thema

Nog even schitteren op de clubkampioenschappen en dan gaan we weer los met de vrijdagavondcompetitie. Ook dit najaar weer een thema:

Anton aus Tirol

We gaan zes heerlijke tennisavonden tegemoet, die in het teken staan van apres-ski. Ons toch al zo gezellige clubhuis wordt een heuse stube, we drinken flugels en bombardino's en luisteren naar de vetste aprs-skihits. En wie weet eindigen we dansend op de tafel!

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de vrijdagavondcompetitie, editie najaar 2018, is sinds 16 augustus gesloten. We gaan nu aan de slag met de indeling. Als je je hebt ingeschreven, hoor je snel meer!

Inschrijven vrijdagavondcompetitie najaar 2018

Nog maar nauwelijks bekomen van de enerverende vrijdagavondcompetitie dit voorjaar, of we kunnen ons alweer opmaken voor de volgende editie. En dat is natuurlijk goed nieuws! Want het enthousiasme onder de deelnemers was dit jaar wederom groot, misschien wel groter dan ooit. Duidelijk dus dat dit naar meer smaakt.

We nodigen je daarom van harte uit je in te schijven voor weer een nieuwe editie van de gezelligste competitie van Iduna. Je bent dan misschien al in de vakantiestemming, maar let op: de inschrijving sluit al op 15 augustus. We beginnen namelijk al weer op vrijdag 14 september.

Dus trommel een aantal teamgenoten op of schrijf je individueel in. Dat kan op het inschrijfformulier.

Hopelijk tot in september!