Actuele informatie

Inschrijven vrijdagavondcompetitie najaar 2018

Nog maar nauwelijks bekomen van de enerverende vrijdagavondcompetitie dit voorjaar, of we kunnen ons alweer opmaken voor de volgende editie. En dat is natuurlijk goed nieuws! Want het enthousiasme onder de deelnemers was dit jaar wederom groot, misschien wel groter dan ooit. Duidelijk dus dat dit naar meer smaakt.

We nodigen je daarom van harte uit je in te schijven voor weer een nieuwe editie van de gezelligste competitie van Iduna. Je bent dan misschien al in de vakantiestemming, maar let op: de inschrijving sluit al op 15 augustus. We beginnen namelijk al weer op vrijdag 14 september.

Dus trommel een aantal teamgenoten op of schrijf je individueel in. Dat kan op het inschrijfformulier.

Hopelijk tot in september!

Vergismoorden (8/6)

Wat een weer, weer! Weliswaar een beetje klam, maar de regen die amper een bui te noemen was, zorgde voor voldoende verkoeling tijdens het heetst van de strijd. En gestreden werd er! Met nu nog maar twee avonden te gaan begint het er om te spannen.

Opvallend is wel dat het wat stil is tijdens de wedstrijden. Waar normaal gesproken de aanmoedigingen en de aaah’s en oooh’s je als tennisballen om de oren vliegen, blijft het, op een applausje hier en daar na, vrij rustig. Betekent dit dat de focus en de drive om te winnen groter is dan anders of houdt iedereen zich rustig in de hoop niet gevonden te worden door die ene belager?

Want ja, ook die strijd is nog niet voorbij. Hoewel het aantal kills hoog is, lopen er nog veel targets levend en onvindbaar rond. Zo wordt er al weken gezocht naar Nicole en lijkt ook Ellen lijkt under cover te zijn gegaan. Als killer is het erg lastig om je strategie te bepalen wanneer je niet goed genoeg op de hoogte bent van de gangen van je subject...

Maar ook als je al lang onder de zoden ligt, ben je niet veilig. Het blijft je op de zenuwen werken wanneer er iemand zo nonchalant mogelijk komt vragen hoe het gaat en wie er op de baan staan. In het wilde weg een naam roept om te kijken wie er reageert of je opwacht na de wedstrijd. Voor hetzelfde geld krijg je weer die gun in je nek en wordt je voor de zoveelste keer meedogenloos neergehaald...de vergismoorden liegen er niet om. Zo is er iemand al minimaal vier keer ver-gis-moord, waarvan twee keer door dezelfde shooter. Huh? Tja, blijkbaar is ook 007 niet altijd even scherp.

Dus killers hou je hoofd erbij, het spel is nog niet uitgespeeld. En voor diegenen die een (of meerdere) geoorloofde moord(en) zijn begaan: lever je killerforms in! Anders verspeel je je kans om de allereerste GOTCHA! Kampioen van Iduna te worden.

Wie er nog leeft is hier te zien. De meest actieve killers zijn hier te zien. Goede quotes houden we ook graag bij: klik hier.

P.S. De teamfoto’s staan op site van Iduna. Wil je dit liever niet, laat het ons weten dan halen we de foto er af. Wij verspreiden ze niet via social media. Als je dat zelf wil doen, doe dat dan alleen met toestemming van de mensen die er op staan!

Bekijk het verslag en ook de uitslagen en de stand online. Ook de spelregels voor Gotcha zijn online te vinden.

Tot vrijdag!

De vrijdagavondcommissie
Ben, Edwin, Jacques, José, Pieternel

Licence to kill (1/6)

Door het oog van de naald gekropen. Zo mogen we het rustig noemen met de dreiging van de codes geel en oranje en toch geen spat regen. Met een vestje aan een prima tennisavond! Misschien niet tot in de nacht op het terras nakletsen, maar binnen waren er bitterballen en was het warm en gezellig.

Op de baan was het spannend. Niet alleen in de strijd om de sportieve eer, maar ook door het aanhoudende strijdgewoel. Er werden weer aardig wat moorden gepleegd. Zo’n negentig slachtoffers zijn er nu in totaal te betreuren. Gotcha! Zo dunt het aantal geheim agenten (‘licence to kill’) flink uit en zullen de meest bloedzuchtige killers de jacht op elkaar moeten openen. Kijk speciaal uit voor Peter van Beelen, die heeft momenteel de meeste eliminaties op zijn naam staan.

Bekijk de uitslagen en de stand.
En denk eraan je briefje bij je te dragen, dan kan het spel door!

Sister act! (25/5)

Wat waren de weergoden ons goed gezind. Wat een perfecte tennisavond. Met de korte broek naar de tennisbaan en met de korte broek ’s nachts weer naar huis. Zo willen we ze nog wel vaker hebben.

Gotcha blijft de gemoederen bezighouden. Het wordt steeds spannender wie wie gaat uitschakelen en wie uiteindelijk met de eer gaat strijken. Het blijft een intrigerend spel waarin niemand maar dan ook niemand is te vertrouwen. Ons nieuw commissielid Pieternel vermoord door Bram, zonder enige empathie of eerst kennis te maken. Een ander commissielid vermoord door zijn geliefde buurvrouw, gewoon door de week in zijn eigen voortuin. Erg bruut allemaal.  Momenteel zijn er 77 slachtoffers, 53 op de eerste avond en 24 op de tweede. Wie er nog leeft is hier te zien.  De meest actieve killers zijn hier te zien.  Overigens blijken vrouwen toch veel geweldadiger dan de meeste mensen denken: de meeste mensen worden door vrouwen vermoord en ook in de top 10 van killers staan 7 vrouwen. Goede quotes houden we ook graag bij: klik hier.

De bijzonderheden van de moorden zijn soms werkelijk dramatisch. Bijvoorbeeld deze:

Killerzus. Ik heb mijn killerzus een loer gedraaid. Gevraagd naar de spelregels, haar resultaten waar ze zeer uitvoerig en pocherig over vertelde. En toen sloeg ik toe: ik vroeg haar welk type geweer ze had. Ze haalde de groene blinkende blaffer vanuit haar borstholster tevoorschijn. Of ik ‘m even mocht vasthouden. My name is Dreux, Nanda Dreux…

Padel blijft wennen voor velen. Hoewel de puntentelling hetzelfde is als bij tennis, wijken de techniek en spelregels behoorlijk af. De deelnemers vinden het leuk op deze manier in aanraking te komen met deze nieuwe sport.

Bekijk het verslag en ook de uitslagen en de stand online. Ook de spelregels voor Gotcha zijn online te vinden.

Tot vrijdag!

Gotcha! (18/5)

Waarom was het toch zo druk op het damestoilet vrijdag? En wat deed iedereen met een waterpistool in de hand? En dan die teksten! “Dood moet hij!”, hoorde we. En: “Binnen een minuut twee doden!” Of: “Ik heb een moordwaas voor mijn ogen.”

Dankzij Gotcha waanden velen zich voor een avondje geheim agent. Het resultaat: een doos vol met kills. Ga zo door de komende weken, want er staan een paar mooie prijzen op jullie te wachten!
Voor de mensen die er niet bij waren: We spelen deze editie naast tennis ook het spel Gotcha. Zie hieronder de spelregels.

Het was een extra dimensie op de eerste avond van wat hopelijk een mooie reeks gaat worden. Een avond met een leuke primeur ook. George Lazenby gaat de boeken in als eerste padelwinaar ooit in de vrijdagavondcompetitie. Daarnaast natuurlijk 12 andere leuke wedstrijden. Bekijk de uitslagen en de stand.

De foto’s zijn ook mooi geworden. Nog niet alle teams staan erop. Volgende week nog een kans!

[PS: Met dank aan geheim agent 0023094710 (Anja) voor de leuke teksten op haar killerforms!]

Spelregels Gotcha

 • Heb altijd je briefje met je target bij je!
 • Wapen: alleen met het verschafte waterpistool
 • Wanneer: any time, tijdens kantooruren of tijdens een tenniswedstrijd zijn bonuspunten,  maar wel voor 22 juni , 23:00:00 uur
 • Safezone: het damestoilet
 • Afstand:  maximaal 1 meter
 • Oneigenlijk gebruik maken van je rechten of niet nakomen van je verplichtingen mag niet 

Kill-procudure: 

 • Je schiet  (raak), een natte plek is zichtbaar, je zegt Gotcha!, je target is dood  ☺ /  ☹
 • Je toont je briefje met je target, je target geeft vervolgens zijn/haar briefje aan jou
 • Jij vult details van  je KILL in op je briefje en deponeert deze in de bus bij de wedstrijdtafel
 • Je volgende target is de naam op het nieuwe briefje, dat je van je vorige target hebt gekregen
 • De KILLS worden getoond op het grote prikbord

Spelregels padel

Er is veel over te zeggen over de spelregels van padel. Maar in wezen slechts een kleine aanpassing van de tennisregels.

 • Telling is identiek aan tennis (15, 30, 40, voordeel, nadeel, game).
 • Service is onderhands: bal laten vallen, stuiten achter de servicelijn en cross in het servicevak slaan.
 • Bal moet altijd eerst de grond raken en dan pas een zijmuur of achtermuur. Direct een muur is uit.
 • Terugslaan via eigen achterwand mag. Niet via de zijwand.
 • De bal hoeft niet te stuiten, dus volleren mag (wordt juist veel meer gedaan dan in tennis).
 • Speciaal bij de service: na stuit tegen zijhek is uit, tegen zijglaswand is in.

Ter inspiratie een paar filmpjes:

 • Techniek

 • Service

 • Adanced

Padel: spelregels in het kort
Er is veel over te zeggen maar in wezen slechts een kleine aanpassing van de tennisregels.
 • Telling is identiek aan tennis (15, 30, 40, voordeel, nadeel, game).
 • Service is onderhands: bal laten vallen, stuiten achter de servicelijn en cross in het servicevak slaan.
 • Bal moet altijd eerst de grond raken en dan pas een zijmuur of achtermuur. Direct een muur is uit.
 • Terugslaan via eigen achterwand mag. Niet via de zijwand.
 • De bal hoeft niet te stuiten, dus volleren mag (wordt juist veel meer gedaan dan in tennis).
 • Speciaal bij de service: na stuit tegen zijhek is uit, tegen zijglaswand is in.
Ter inspiratie een paar filmpjes:

Inschrijvingen

Er hebben zich 251 mensen ingeschreven, onder wie 13 nieuwe leden: alvast van harte welkom! In totaal 20 mensen hebben aangegeven bij voorkeur reserve staan. Er zijn dus 231 spelers over om teams van te vormen waarvan 107 mannen en 124 vrouwen. We zien een mooie spreiding in gevoelsleeftijd: de jongste is 26 en de oudste 82, gemiddeld komen we uit op 51. De gewenste speelsterktes verspreid over de verschillende categorieën is 9: 17,  8: 121, 7: 161 en 6: 53.

Padel

De indeling is dus een behoorlijke puzzel. We hadden daarbij een extra uitdaging: door de lange inschrijvingsperiode en het grote enthousiasme van de nieuwe leden zijn er meer inschrijvingen dan gebruikelijk. Om toch zo veel mogelijk mensen te kunnen laten deelnemen hebben we een creatieve oplossing bedacht: in twee van de vier poules zullen iedere avond twee teams padel spelen op onze gloednieuwe padelbaan. Op deze manier kunnen we 16 tot 18 mensen meer plaatsen. Het is meteen een mooie introductie in deze prachtige sport.

Thema

De vrijdagavondcompetitie staat altijd in het teken van een thema. Dit voorjaar is dat James Bond. Alle teams krijgen een toepasselijke naam en verder hebben we nog een aantal leuke dingen bedacht om invulling te geven aan het thema!

Vrijdagavondcompetitie voorjaar 2018

In het voorjaar 2018 is er weer de vrijdagavondcompetitie. Dit jaar begint die op 18 mei. Hij eindigt met een feestelijke slotavond op 22 juni. Bekijk de teamindeling en het programma.