Verslagen

Spannende slotdag

Op het eerste gezicht leek de laatste competitiedag niet over heel veel meer te gaan, maar er zat nog wat venijn in de staart. Het tweede gemengde en het derde herenteam leken veilig, maar naarmate de nullen op het bord zich vermenigvuldigden dreigden ze alsnog in gevaar te komen. Gelukkig trokken ze de boel op tijd recht zodat ze niet afhankelijk zijn van de resultaten op de inhaaldag om zich in hun klasse te handhaven.
Écht spannend, echter, werd het bij gemengd 8. Ze moesten 6 punten halen tegen directe concurrent Hercules om niet te degraderen, maar stonden na drie singles al 1-2 achter. Dat ze de volgende vijf partijen allemaal wisten te winnen duidt op karakter, maar ook op het nodige geluk. Voor Hercules was het zuur.
Gemengd 6 en heren 2 konden het niet bolwerken. Aan hen de schone taak om volgend seizoen het pad omhoog weer te vinden. Ook gemengd 3 kwam teleurgesteld thuis; slechts twee punten waren zij tekort gekomen om Domstad van de titel af te houden. Daarbij was een dubieuze hoofdrol weggelegd voor de tegenstander van Domstad, Blauwe Reiger. Hun sterkste heer gaf de single op terwijl nr. 2 niet eens stond opgesteld.

Foto: Het publiek werd leuk bezig gehouden


GEEN KIND

Gemengd 1-De Krekel 2 8-0
Gemengd 1 had geen kind aan het reeds gedegradeerde De Krekel, dat ook werkelijk het zwakste team uit de poule bleek te zijn. De damesdubbel en een mix werden opgegeven, maar in de overige zes partijen werd niet één set (en niet meer 12 games) weggegeven. De single van Julia van Wissen en de dubbel van Laurens Haxelmans en Robin Sietsma eindigden beide zelfs in 6-0 6-0.

Foto: Laurens en Robin haalden een double bagle


Tijdens de dubbel van Daan Brouwer en Rins van Kouwen voor Heren 4 had Daan het aan de stok met de baan: “Die &*$#@ lijnen!! De ballen schieten alle kanten op!” Prompt sloeg hij een service op de lijn die niet meer van de grond kwam. Het glimlachende commentaar van zijn tegenstander “Die &*$#@ lijnen!! De ballen schieten alle kanten op!”


DOOR HET OOG VAN DE NAALD

Gemengd 2 – Son 2000 1 2-6
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor gemengd 2. Ze hadden het grootste deel van de competitie nog kans op de titel gehad en leken af te stevenen op een solide handhaving. Maar naarmate de verliespartijen zich opstapelden werd het toch nog rekenen geblazen. Om niet van de laatste inhaaldag afhankelijk te zijn moesten er minstens twee punten gehaald worden. Dankzij overwinningen van Sander Compeer en Bastiaan Storm in de herendubbel en Thijs Hagen en Bibiane de Zwart in de mixed lukte dat precies.

Foto: Bastiaan en Sander haalden één van de weinige punten binnen


PORTRET DOMINIQUE DIKS

De elegante, enigszins mediterraan aandoende Dominique (foto rechts) heeft in het kielzog van vriend Bastiaan Storm de weg naar de Voorveldse Polder gevonden.

LEES HIER HET PORTRET VAN DOMINIQUE>>>


VOOR DE EER

Gemengd 4 – Alkmaar 2 7-1
Op papier moest gemengd 4 dik winnen van degradatiekandidaat Alkmaar en de eindstand lijkt dat te bevestigen. Het ging echter alles behalve vanzelf. Davina Maaswinkel verloor een zwaar bevochten eerste single en zowel Merijn Groenenboom als Caroline Smits moesten drie sets zwoegen om de winst binnen halen. Alleen Maurits Scholten schudde zijn tegenstander met twee keer 6-0 van zich af. En nog was het verzet niet gebroken, want zowel de dames- als de herendubbel werden slechts na opnieuw drie zware sets gewonnen. De stand was tegen die tijd opgelopen naar een comfortabele 5-1 en toch moest er voor de mixes nog een keer flink van leer getrokken worden. Lisa Marrée en Maurick wonnen hun eerste set met 7-5 terwijl Michiel Druyvestein en Davina daar een tie-break voor nodig hadden, maar daarna was het dan toch echt gebeurd met de tegenstander.
Foto: Merijn wist niet van ophouden


De spanning liep hoog op toen Emma Wassenaar in haar single voor gemengd 8 zich stuk aan bijten was op een tegenstander die geen enkele poging deed het punt te winnen, maar wel fouten wist uit te lokken. Het advies van clubcoach Harald Wernsen: “Kan iemand even een oranje bal voor Emma halen? Kan ze daar even goed in knijpen….”


ALLE HENS AAN DEK

Gemengd 8-Hercules 1 6-2
Wat een zinderende spanning op de smashcourt banen. Versterkt met invallers Mischa Dimitopoulos en Daphne Wittkämper trad team 8 in de arena tegen directe concurrent voor handhaving Hercules. Er moest met maar liefst 6-2 gewonnen worden van deze hoger geklasseerde tegenstander om alsnog degradatie te vermijden. Een op papier schier onmogelijke klus. Na drie singles was de marge reeds verdwenen want Hercules stond 2-1 voor. Gitta Groenenboom bracht de stand na een lange driesetter terug tot 2-2 en het koppel Mischa/Sander Pietersen wist het in de herendubbel met de grootste moeite tot 3-2 te brengen. De damesdubbel werd vrij makkelijk gewonnen, waarna het in de mixes allemaal moest gaan gebeuren. Emma Wassenaar en Ruben Schepens waren eerder begonnen, dus er werd op twee banen tegelijk gespeeld op het moment dat zij aan de supertiebreak begonnen. Na 4-1 achter te hebben gestaan sleepten zij hem er alsnog met 10-8 uit. Ruben moest even rustig in een hoekje bijkomen. Daarmee werd de mixed van Daphne en Elric Jansen allesbeslissend. Dat was aan het spel te zien; bij alle vier de spelers gierden de zenuwen door de keel. Bij iemand moest de snaar als eerste knappen en dat was gelukkig bij de tegenstander. Na winst in de tiebreak van de tweede set, waarin de dubbele fouten over elkaar heen tuimelden, had gemengd 8 het toch nog net gered. Zuur voor Hercules, dat teleurgesteld afdroop.
Foto: Bij G8 was het alle hens aan dek


De redactie heeft het sterke vermoeden dat Merijn zo lang over zijn wedstrijden doet om zijn hele collectie shirts te kunnen laten zien.


TOCH NOG SENSATIE

Gemengd 9-Tulip 2 4-4
Deze wedstrijd was voor geen van de twee teams nog van belang, maar dat neemt niet weg dat de Idunezen flink chagrijnig waren toen alleen Tessa van der Pol haar single had gewonnen en ze met 3-1 achterstonden. Met het mes tussen de tanden rolde het altijd bloedfanatieke duo Tessa/Angela van Zijl in de damesdubbel de tegenstander volledig op. Jos Vlaar en Arthur van Dinther hadden in de herendubbel meer moeite, maar wisten uiteindelijk ook de winst naar zich toe te trekken en daarmee stond het weer gelijk. Moniek Gijsbertsen en Ernest van Veen werden in hun mixed met ruime cijfers verslagen en het was opnieuw aan Tessa, deze keer aan de zijde van Arthur, om de eer te redden. En dat deden ze, in een bloedstollende driesetter. Zo werd een op papier saaie wedstrijd toch nog spannend.
Foto: Angela's backhand liet haar ook op matchpoint in de steek


PORTRET TOM SCHURS

Als er iemand een onverwachte debutant in de competitie op zondag is, dan is het Tom wel. Hij is namelijk zo’n bekend gezicht dat het niet voor te stellen is dat hij dit jaar voor het eerst meedoet. Tom heeft heel lang op zaterdag competitie gespeeld, maar nu hij een nieuwbakken vader is komt de zondag hem beter uit.

LEES HIER HET PORTRET VAN TOM>>>


UITKUILEN

Heren 2-Bilthoven 2 1-5
Het moeizame seizoen van onze veteranen kende een passende apotheose in de 5-1 nederlaag tegen titelkandidaat Bilthoven. Met 12 schamele puntjes is het dan ook af via de zijdeur. Vincent Burgers en Sjoerd van Es redden de eer door een dubbel te winnen, maar verder viel er niet veel te vieren, want alle andere potjes gingen in straight sets verloren, en meestal dik. Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.

Foto: Zelfs al het talent van Serge was niet genoeg


De slotfestiviteiten werden zondagavond ingeluid met een partijtje tennis-pong. Voor degenen die niet weten wat bier-pong is: Je zet een paar emmers op de T van de servicevakken en in teams van 4 sla je om de beurt een bal tijdens een doorlopende rally totdat het iemand lukt om de bal in een emmer te slaan. De verliezers moeten een drankje (meestal geen fris) in één keer leeg drinken. Goede training, lijkt ons.


NOG EVEN SCHRIKKEN

Heren 3-Domstad 3 1-5
Met slechts 6 punten voorsprong op de eerste degradatieplek sloeg de schrik toch nog toe. Uitsluitend Kyras Dimitopoulos wist zijn single te winnen. In de andere partijen ontbrak het vaak aan een klein beetje geluk. Vooral Robert Goedvree had pech: Zijn single verloor hij met 6-4 in de derde set en zijn dubbel met Kevin van Dooren glipte met 7-5 in de derde set door zijn vingers. Uiteindelijk maakte het dankzij de andere uitslagen niet veel uit: Het team blijft gewoon in de derde klasse.

Foto: Robert had pech


GEDAAN WAT GEDAAN MOEST WORDEN

Heren 4-At Risk 1 6-0
Heren 4 had nog een minimale theoretische kans om kampioen te worden en deed wat er gedaan moest worden: 6-0 winst tegen middenmoter At Risk zonder zelfs maar een enkele set te verliezen. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk ging. Vooral de dubbel van Daan Brouwer en Rins van Kouwen had met 7-5 6-4 ook anders uit kunnen pakken..

Foto: Daan en Rins moesten diep gaan


Steekproefsgewijs onderzoek naar de achtergrond van de competitiespelers op zondag wijst uit dat je significant meer kans maakt als je familie bent van de Van de Meerendonks, wanneer je een medische studie doet of medisch beroep uitoefent en wanneer je afkomstig bent uit de regio Eindhoven. Wanneer je aan meerdere van deze voorwaarden voldoet ben je helemaal in het voordeel.

Foto: Caroline Smits; ook uit de stal van...


THUISPROGRAMMA 12 JUNI (VOLGENDE INHAALDAG)

Gemengd 2-Domstad 3 (gestaakt bij 4-0)
Gemengd 4-KZTV 1 (0-0)
Gemengd 5-Hoorn 2 (0-3)
Gemengd 9-Domstad 8 (2-1)
Gemengd 10-Rijnhuyse 2 (0-3)
Heren 2-Bilthoven 2