Informatie en inschrijving najaar 2018

Iduna organiseert ook najaar 2018 een KNLTB-competitie voor senioren 50+ op de vrijdag overdag: HD, DD en GD.

De inschrijving is gesloten op vrijdag 1 juni 2018 om 20:00 uur.. 

LET OP: Met ingang van de Najaarscompetitie 2016 zijn de begintijden van de wedstrijden bij de competitiesoorten Gemengd dubbel 50+ (DD-HD-2GD), Heren dubbel 50+ (4HD) en Dames dubbel 50+ (4DD) variabel tussen 11.00-13.00 uur. De thuiswedstrijden op Iduna worden gespeeld vanaf 11.00 uur.

  • Ben je in 1968 geboren of eerder?
  • Hou je van wedstrijden?
  • Heb je niveau 7/8 of beter?
  • Ben je fit genoeg voor twee wedstrijden kort na elkaar?

Doe dan mee aan de sportieve en gezellige vrijdag overdag competitie!

Hieronder lees je wat de spelregels zijn. 

Deelname en leeftijd

  • Je bent speelgerechtigd als je uiterlijk op 31 december 2018 de 50-jarige leeftijd hebt bereikt. Dus als je in 1968 geboren bent of eerder.
  • Deelnemers mogen dit jaar ook al in een andere competitie (voorjaar, najaar; district of landelijk) gespeeld hebben.
  • Idunaleden mogen niet meedoen aan twee competities tegelijkertijd.


Wedstrijddata Najaar 2018

De speeldagen zijn: vrijdagen 14, 21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober. Eventuele inhaaldagen: 2, 9, 16 november. 

Het wedstrijdschema wordt samengesteld door de KNLTB en is eind augustus beschikbaar. Er zijn 3 of 4 uitwedstrijden en 3 of 4 thuiswedstrijden. 

Starttijd
De wedstrijden beginnen variabel tussen 11 en 13 uur. De thuiswedstrijden op Iduna worden gespeeld vanaf 11.00 uur. De teams moeten een half uur van te voren aanwezig zijn. De teamaanvoerders kunnen in onderling overleg besluiten om vroeger of later te spelen en/of eerder in de week te spelen.

Categorieën
We spelen alleen dubbels. Je kunt je inschrijven voor

  • damesdubbel (2 x 2 DD),
  • herendubbel (2 x 2 HD),
  • gemengddubbel (1 x DD, 1 x HD, 2 x GD).

Een speler mag niet twee keer in dezelfde dubbelcombinatie spelen.
 
Speelsterkte
Alle speelsterktes kunnen zich inschrijven. De speelsterkte wordt bepaald aan de hand van het Dynamische Speelsterkte Systeem. Het puntentotaal van een speler is de som van tweemaal de dubbelspelspeelsterkte. Per team wordt het gemiddelde uitgerekend. In de 50+ competitie zijn er twee klassen: 2de klasse >= 14 punten (gemiddelde speelsterkte >= 7) en 1ste klasse < 14 punten (gemiddelde speelsterkte < 7) per team. De 50+-competitie wordt op teamsterkte ingedeeld (in combinatie met reisafstanden). 

Teamsamenstelling
Voor deze competitie is de gewenste minimale omvang 6 personen (6 heren of 6 dames of 3 heren en 3 dames). De maximale teamsamenstelling is 8 personen. Bij een team van 6 tot 8 teamleden is het mogelijk dat elke deelnemer elke speelweek ten minste één wedstrijd speelt, maar er kan ook gekozen worden voor een meer efficiënte indeling waarbij een afvaardiging van 4 teamleden ieder twee wedstrijden speelt. De aanvoerder maakt een speelschema. Een team kan ook terugvallen op een invaller.

Aantal partijen per wedstrijdspeeldag:

Heren: 2 x 2 herendubbels. 
Dames: 2 x 2 damesdubbels. 
Gemengd: 1 damesdubbel, 1 herendubbel, 2 gemengd dubbel.

N.B. Afhankelijk van het aantal beschikbare banen kunnen er meer wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden. Minimaal zijn er twee banen beschikbaar, meer indien er meer dan 2 teams zijn.

Opstelling
De dubbelcombinaties worden op volgorde van sterkte opgesteld. Een speler mag niet twee keer in dezelfde dubbelcombinatie spelen. 

Poules
In principe wordt in poules van 8 teams gespeeld met 7 speelweken, maar dat is afhankelijk van de inschrijvingen. Als de poule kleiner is, worden er minder wedstrijden gespeeld.

Aantal sets en puntentelling
De wedstrijd is gewonnen bij twee gewonnen sets. Bij gelijkspel wordt wedstrijdtiebreak om 10 punten gespeeld. Elke gewonnen partij levert 1 wedstrijdpunt op. 

Kosten
€ 10 per persoon, te verzamelen door de aanvoerder.

Inschrijving
Alle spelers moeten zich individueel inschrijven. Het vermelden van teamgenoten wordt op prijs gesteld, maar ieder teamlid moet zich wel afzonderlijk inschrijven. De samenstelling van teams wordt zoveel als mogelijk gerespecteerd. Spelers die niet ingedeeld kunnen worden krijgen een plaats op de reservelijst.

De inschrijving sluit op vrijdag 1 juni 2018 om 20:00 uur.. De teamindeling wordt daarna zo spoedig als mogelijk door de KNLTB bekend gemaakt, maar reken op half augustus.

Vragen? Opmerkingen!
Stuur een e-mail naar 
tc.vrijdag@ultciduna.nl