Competitie verslagen en foto's

Drankje en hapje bij Ludenti Voorjaar 2017

Laatste wedstrijd van team Iduna 2 tegen Doornse tennis Vereniging Ludenti. We werden aan het eind erg verwend door de spelers van Ludenti: heerlijke kaasjes, harde worst van de traiteur, tapenade en pesto, toastjes en zoutjes. Met een goed glas bier. Het was 2-2 geworden.

Resultaten en afsluiting 50+ najaarscompetitie 2016

De 50+ najaarscompetitie is op 4 november feestelijk afgesloten met een onderlinge toss. Spelers uit de verschillende teams konden het tegen elkaar opnemen in vier wedstrijden van elk 30 minuten. De 12 deelnemers speelden elke keer in een andere samenstelling en konden elkaar zodoende beter leren kennen. Dat leidde tot 'verbroedering' en leuke, geanimeerde partijen. Voorafgaand aan de tennis-partijtjes was er koffie met taart. Na afloop was er tijd voor een borrel met een gemengde teamschotel, verzorgd door Jesse. Deelnemers waren erg te spreken over de organisatie van de middag.

 Annemarie en Hans vegen na afloop samen de baan

De resultaten van de drie teams is als volgt:

Team 1 (mix), van aanvoerder Monique Boot, is op een gedeelde vijfde plaats geëindigd. Winnaar in deze poule is het team van de Heksenmeppers. Dit team uit Oudewater beschikt over speciale ´toverkracht´, want ze verloren slechts één wedstrijd!

Team 2 (mix), onder aanvoering van Perry Dimitopoulos, eindigde op een gedeelde eerste plaats, samen met  het team van Noorden 1 uit Nieuwkoop. Van harte gefeliciteerd Perry en teamgenoten!

Team 3 (dames dubbel), van aanvoerder Marijtje Noordegraaf, eindigde op de tweede plaats. Het damesteam uit Diemen was in de eerste wedstrijd te sterk gebleken en werd dan ook terecht poulewinnaar met slechts 2 verliespunten.  

Laatste competitiedag 28 oktober 2016

Team 1 (mix) en team 3 (dames) kwamen vandaag nog in actie; team 2 (mix) had vorige week al haar laatste partij gespeeld en is op de gedeelde eerste plaats geëindigd. Team 1 moest het thuis  opnemen tegen het sterke T.V. de Bree, die op de tweede plaats staat in de poule. Helaas voor Iduna kon dan ook slechts een partij gewonnen worden; de andere drie partijen gingen naar het team van de Bree uit Scherpenzeel. Iduna 1 eindigt na zes speeldagen op een gedeelde vijfde plaats. Winnaar in de poule is het team van de Heksenmeppers. Dit team uit Oudewater beschikt blijkbaar over speciale ´toverkracht´, want ze verloren slechts èèn wedstrijd in de hele competitie!!.     

Team 3 (dames) had in de dames van Weesper T.C . een geduchte tegenstander. Het team van Iduna, bestaande uit Marijtje Noordegraaf, Gusta Holtrop, Jet Derks en Rianne Zandee moest alles uit de kast halen om de winst naar zich toe te trekken. Maar liefst drie driesetters waren er nodig waarvan twee eindigend in een tie-break om de volle vier punten binnen te halen. Zodoende was het een lange, maar productieve dag. Na zeven speeldagen eindigt het team op de tweede plaats. Winnaar in de poule is het team uit Diemen, dat slechts twee wedstrijden verloor.

 Gusta en Rianne in actie.

Zesde speeldag 21 oktober 2016

De twee mix teams speelden op 21 oktober uit bij resp. T.V. FAK en Gouderakse T.V.; het damesteam speelde thuis tegen de dames uit Almere. De dag begon wat grijs en somber, maar eindigde wederom met prachtig zonnig herfstweer.

Team 1 (mix) had een zware dag in de Bilt. De wedstrijden gingen gelijk op met veel driesetters en tie-breaks als resultaat. De uitkomst stond helaas niet in verhouding tot de inspanning: slechts één wedstrijd werd gewonnen,  drie werden er verloren. Met een beetje meer geluk had er meer ingezeten. Pas tegen vijf uur kwamen de laatste spelers van de baan, waardoor van borrelen niet veel meer terecht kwam.

Team 2 (mix) won na hard werken opnieuw met 4-0 van het team uit Gouda. Doordat de concurrent  L.T.V. Noorden uit Nieuwkoop een puntje heeft laten liggen, zijn de teams Iduna 2 en Noorden 1 op een gedeelde eerste plaats geëindigd. Van harte gefeliciteerd Perry en teamgenoten!

Team 3 ging voortvarend van start, maar moest halverwege de eerste wedstrijden stoppen met spelen vanwege baanonderhoud. Na deze onderbreking kon er weer verder gespeeld worden: een wedstrijd werd gewonnen, de andere verloren. De tweede serie wedstrijden werden beide wel gewonnen. De einduitslag was daardoor 3-1. Na afloop kon er op het terras heerlijk geborreld worden.

Vijfde speeldag 16 oktober 2016

Op de vijfde speeldag op 14 oktober kwamen slechts twee teams in actie. Team 1 (mix) was vrij; team 2 (mix) speelde uit bij Vechtlust en team 3 (dames) speelde uit in Abcoude. Beide teams troffen een tegenstander die onderaan in de poule staat en zodoende wonnen beide teams alle vier de wedstrijden. Het mix team van Perry, Ruud, Paul, Marianne, Loes en Caroline staat nu nog maar een punt van de koploper verwijderd en maakt op de laatste competitiedag  dus nog kans om poulewinnaar te worden. Het damesteam speelt nog twee wedstrijden en staat tweede achter het sterke team van Diemen.

Vierde competitiedag najaar 2016

Op 7 oktober speelden alle teams een thuiswedstrijd bij Iduna. Team 1 (mix) ontving TV Loosdrecht 1, team 2 (mix) mocht aantreden tegen LTV Noorden 1 en team 3 (dames) speelde tegen L.T.C. Vechtlust 1. Het leverde spannende wedstrijden op met wederom veel strijd. De resultaten waren wisselend: team 1 verloor met 3-1, team 2 speelde gelijk (2-2) en team 3 pakte de volle winst: 4-0, met dank aan invallers Renee en Annemoon. Team 1 heeft tot nu toe zes punten uit 4 speeldagen, team 3 negen punten en team 2 heeft elf punten en doet mee om de koppositie. Sterker nog, was er één puntje meer gehaald afgelopen vrijdag dan zouden ze bovenaan staan in de poule.  

 

Team 1 in actie

 Team 2 in actie

 Team 3 in actie

Derde competitiedag 50+ najaar 2016

Iduna 1 (mix) mocht op 30 september op bezoek bij T.V. Huizen 2. Na een spannende strijd ging de winst met 3-1 naar Iduna. Maar daar waren wel 3 drie-setters voor nodig, waarvan er helaas eentje verloren werd.

Iduna 2 (mix) was opnieuw oppermachtig. De thuiswedstrijd tegen de Gouderakse Tennisvereniging  werd, mede dankzij Invalster Lilian, gewonnen met 4 – 0.  

Het damesteam speelde uit tegen T.V. Linschoten. Ook in het schilderachtige Linschoten spannende wedstrijden, met 3-1 voor Iduna als resultaat. De 4-0 lag binnen bereik, maar de tegenstander was in de derde set toch net iets sterker.

De derde competitiedag is met drie klinkende overwinningen de meest succesvolle tot nu toe.

Marianne (mix2) in actie

Marianne (Mix 2) in actie.            Perry en Lilian (Mix 2) op weg naar de overwinning.

Verslag tweede competitiedag najaar 2016

Op vrijdag 23 september speelden alle teams een thuiswedstrijd bij Iduna. Dat betekende een gezellige drukte op de banen en het terras, mede door het nog steeds prachtige zonnige weer. 

Het team van Vechtlust wordt ontvangen                  Iduna 1 mix pauzeert met taart

De resultaten waren gemengd. Iduna 1 (mix) verloor van de Heksenmeppers uit Oudewater met 4-0. Iduna 2 (mix) daarentegen had een makkelijke dag. De tegenstanders van Vechtlust waren niet opgewassen tegen de spelers van Iduna. Einduitslag 4-0 voor Iduna 2. Iduna 1 (dames) speelde gelijk (2-2) tegen De Blauwe Reiger uit Maarssen. De eerste punten voor dit team zijn binnen.

 

Gusta en Marijtje (Dames 1) in actie                             Monique en Gerrit Jan (Mix 2) in actie

Verslag eerste competitiedag najaar 2016

De eerste competitiedag van de 50+ zit er op. Op vrijdag 16 september speelde het GD team 1 (Monique c.s.) een uitwedstrijd tegen Maarn. Doordat de KNLTB op het laatste moment nog een team aan de poule heeft toegevoegd speelt dit team nu een extra wedstrijd (6 in totaal). De twee gemengd dubbels werden gewonnen; de dames dubbel en de heren dubbel gingen helaas naar de tegenstander. Tegen deze stevige tegenstanders is het 2-2 gelijkspel een prima einduitslag.

Het GD team 2 (van Perry) speelde uit in Nieuwkoop tegen het Noorden. Dit is een kleine vereniging aan de Niewkoopse Plassen. Het team deed voor het eerst mee aan de vrijdag 50+ competitie, maar waren niet zonder tenniservaring. Vooral de heren waren sterk; de dames dubbel werd  gewonnen. De einduitslag was derhalve 3-1.Omdat deze poule slechts 4 teams telt, wordt er twee keer tegen hetzelfde team gespeeld. Kans dus op een revanche bij IDUNA over een paar weken.

Het DD team mocht aantreden tegen het damesteam van ATV Diemen. De dames waren op papier een stuk sterker en dat bleek ook in het veld. Ze maakten nauwelijks fouten, waardoor er weinig werd weggeven. Hoewel het bij een aantal sets  gelijk opging, werd er toch steeds aan het kortste eind getrokken. Helaas dus geen punten mee naar huis: 4-0 voor Diemen. Maar met nog zes wedstrijden te gaan nog volop kansen om punten te pakken. 

50+ competitie van start met clinic

Op vrijdag 9 september vond de aftrap van de 50+ competitie plaats met een clinic door Hans Feitsma van BTA. Maar liefst 16 van de 18 deelnemers van de drie 50+ teams (1 DD; 2 GD) waren op deze zonovergoten dag aanwezig om aan hun skills te schaven. Na koffie met lekkers heette Ruud Okker namens de TC 50+ iedereen van harte welkom en kon er gestart worden. De focus van de clinic lag op de tactiek van het ‘door het midden spelen’. Een manier om de tegenstander onder druk te zetten en zo fouten af te dwingen. Deze tactiek vereist goed samenspel van de dubbelspelers. Met name van de netspeler wordt actief spel verwacht. Een ander voordeel van het ‘door het midden spelen’, is dat je minder hoeft te lopen dan bij crossrally’s.  Een mooie bijkomstigheid voor de wat oudere tennisser ;-).  Helaas leverde dit actieve netspel ook een enkelblessure op. De eerste competitiewedstrijd is op 16 september. Alle drie de teams spelen dan uit.

Rianne Zandee, TC 50+