Algemene informatie

Dames Dinsdag Dubbel competitie.

De naam zegt het al. Deze competitie is voor Dames van 18+. En er worden alleen dubbels gespeeld. Deze competitie wordt alleen in het voorjaar gespeeld.

Wedstrijddata Najaar 2021
14 ,21 en 28 september en 5,12.19 en 26 oktober 2021 Inhaaldagen: 2,9 en 16 november. 

Starttijd
De wedstrijden worden op de dinsdagochtend gespeeld en beginnen 's ochtends rond 10.00 uur. De teams moeten een half uur eerder aanwezig zijn. Er worden tweemaal twee damesdubbels na elkaar gespeeld. De wedstrijden duren gewoonlijk tot ongeveer 14.30 uur (uitzonderingen daargelaten).

Speelsterkte
Alle speelsterktes kunnen zich inschrijven. In de praktijk is de speelsterkte van (tegen)speelsters van Iduna 5, 6, 7 en 8. De teams worden door de KNLTB ingedeeld  in de hoofdklasse, eerste, tweede of derde klasse.

Teamsamenstelling
De minimaal  teamomvang voor deze competitie is 4 personen. Meestal bestaat een team uit 5 à 6 personen.

Poules
Afhankelijk van het aantal teams dat in een district meedoet, stelt de KNLTB poules vast. Deze wordt medio maart bekend gemaakt. Meestal wordt in poules van 8 teams gespeeld. Als de poule kleiner is, worden er minder wedstrijden gespeeld. De aanvoerster maakt een speelschema. Een team kan eventueel een invaller inzetten. Dit gebeurt altijd in overleg met de VCL.

Aantal sets en puntentelling
Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij gelijk spel wordt  geen 3e set gespeeld maar in plaats daarvan een tiebreak tot 10. Elke gewonnen partij levert 1 wedstrijdpunt op. 

Inschrijving
De inschrijving is individueel. Het wordt op prijs gesteld als van te voren de namen van mogelijke/wenselijke  teamgenoten worden opgegeven. Inschrijven zonder teamgenoten is zonder meer ook mogelijk.  Op de Iduna site wordt aangegeven wanneer je je kunt inschrijven. De inschrijving voor de voorjaarscompetitie eindigt eind november. De teamindeling wordt in de eerste helft van januari bekend gemaakt. Hou daarvoor de algemene informatie op de Idunasite in de gaten.

Organisatie
De organisatie voor de dinsdagcompetitie bestaat uit de VCL'ers: Marjan Nienhuis en Mieke Veelen

Het regelen van invallers gebeurt  altijd in overleg met de VCL en met de aanvoerders van de teams.

Vragen en/of opmerkingen graag sturen naar: tc.dinsdag@ultciduna.nl.