Padel

Sponsorevents padelbaan

Sponsorevents padelbaan

Het sponsorevent voor de padelbaan op 25 augustus was een groot succes en de fundraising gaat in een eindsprint. We zijn al een eind op weg, maar we zijn er nog niet helemaal. Daarom gaan we de komende periode nog een aantal mooie activiteiten organiseren:

Bied op een schilderij
Je kunt nog steeds bieden op het schilderij L’altra notte di fronte al mare van Iduna lid en kunstenaar Wil Wiegant.

Het schilderij (45 X 150 cm) is live te zien in het clubhuis van Iduna en is maar liefst €900 waard. Het hoogste bod tot nu toe is €350. Eventueel kun je ook in overleg met Wil een van zijn andere werken uitkiezen.

Naast het schilderij in het Clubhuis hangt een formulier waar je je biedbedrag kan noteren (min €10 hoger dan de vorige bieding). Bieden is nog mogelijk tot het lustrumfeest op 28 oktober.

Veiling
Tijdens het lustrumfeest op 28 oktober gaan we ook weer een aantal mooie items veilen. Zo is er bijvoorbeeld een heuze haas (Alexander Castanon) beschikbaar voor de hardlopers, of misschien heb je meer behoefte aan een ontspannen massage van een gekwalificeerde masseur, een beweegconsult van onze fysio Jaap Mol of wil je je kast eens écht goed opruimen met de hulp van een personal shopper at home. En er is nog heel veel meer!

Probeer padel eens
Voor de mensen die niet kunnen/willen wachten om een keertje padel te proberen, organiseren we binnenkort een padelevent in Houten. Kosten zijn €50 per persoon. Voor dit bedrag kun je gedurende 2 uur kennismaken met padel. Meer info mbt datum volgt zo spoedig mogelijk, maar je kunt je wel al aanmelden via padel@ultciduna.nl.

Coaching voor alle competitieteams/-spelers
En last but not least bieden we álle competitiespelers de mogelijkheid om tijdens de competitie een dag gecoacht te worden door een van de spelers uit het eerste en de trainers van Iduna. Tijdens de vrijdagavond competitie kun je gecoacht worden op 6 oktober. Voor de zaterdag najaarscompetitie is de datum in overleg (voorwaarde is wel dat het een thuis wedstrijd is). Voor de vrijdagavond zijn de kosten €120 per team, voor de zaterdag €150 per team. Je kunt je hiervoor aanmelden via padel@ultciduna.nl.

Tot slot kun je natuurlijk ook een financiële bijdrage leveren aan het realiseren van de padelbaan zonder mee te doen aan een van bovenstaande activiteiten. Stuur dan een mailtje naar padel@ultciduna.nl en we nemen contact met je op.

Sponsorevents padel

Vrijdagavond 25 augustus is er een bijzonder evenement op Iduna. Een tennisclinic op topniveau, een BBQ om je vingers bij af te likken en een feest waarbij de voetjes van de vloer gaan. De volledige opbrengst van deze avond gaat naar de nieuw aan te leggen padelbaan. Kom en help mee!

Er wordt al veel gesproken op de club over de padelbaan. Padel, wat is dat precies?
Padel is een alternatieve vorm van tennis. Het is een snel en flitsend spel dat lijkt op een combinatie van tennis en squash. Lees meer over padel.

Op vrijdag 25 augustus zullen trainers en topspelers van Iduna op acht banen verschillende trainingsdrills geven die ervoor zorgen dat je perfect voorbereid aan de Clubkampioenschappen kunt beginnen.

Van 16.00-18.00 uur is er een clinic voor de jeugdleden en vanaf 19.00 uur voor senioren. Bovendien staat er voor de senioren een heerlijke BBQ klaar (incl. 2 consumpties). Op deze bijzondere avond zal er ook een veiling zijn waarbij unieke items te veroveren zijn. Denk aan een bezoek aan het prijswinnende DOMunder, een overnachting in B&B Op Rome en een intensieve sportmassage.

Kosten voor deelname zijn:
€15 voor junioren (clinic, broodje kroket, ijsje)
€50 voor senioren (clinic, BBQ, 2 consumpties)

Wees er snel bij, want er is beperkt plaats!

Via dit online formulier kun je je aanmelden voor het middag- of avondprogramma.
Wil je graag een financiële bijdrage leveren aan het realiseren van de padelbaan, maar kun je er 25 augustus niet bij zijn? Ook dat kan via het online formulier.


Heb je nog vragen over de padelbaan? Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Voor overige vragen kan je een mail sturen naar padel@ultciduna.nl.

Veelgestelde vragen over padel

Waarom wil Iduna een padelbaan?
Iduna wil een padelbaan, omdat het een heel gaaf spel is!
Andere redenen zijn dat we graag als club mee willen gaan met de tijd. Dit is belangrijk als we een grote club willen blijven en nog belangrijker als we onze jeugdleden willen behouden en willen blijven aantrekken.

Is padel moeilijk om te leren?
Nee, padel is niet moeilijk om te leren. Het is makkelijker aan te leren dan tennis. Daarmee is de padelsport ook laagdrempeliger dan tennis. Voor jong en oud is het eenvoudig aan te leren, je bereikt snel resultaat.

Waar komt de padelbaan te staan?
De padelbaan komt globaal te staan op de plaats waar nu de oefenkooi staat. De oefenkooi zoals we deze nu kennen, is er straks niet meer. De padelbaan is wel te gebruiken als oefenkooi.

Wat kost een padelbaan en hoeveel geld is er al geworven?
Een padelbaan kost circa €45.000. Er is reeds circa de helft van het bedrag geworven.
Daarnaast zijn er beheerkosten van de padelbaan. Deze zijn zeer beperkt en worden door Iduna gedragen.

Waarom wordt er voor deze wijze van financiering gekozen?

Iduna is een financieel gezonde club, maar heeft onvoldoende liquide middelen om een dergelijke grote post te financieren. Daarom wordt er geen geld uit eigen begroting beschikbaar gesteld.
Er is gekozen om de contributie niet te verhogen, omdat niet alle leden van padel gebruik zullen maken.

Moet ik straks betalen om gebruik te kunnen maken van de padelbaan?
Als lid van ULTC-Iduna hoef je niet apart voor de padelbaan te betalen. Via een apart systeem, kun je met je KNLTB-pas de baan afhangen.Normaliter kost een baan circa €25 per uur en kost het huren van een racket circa €10. Je kunt bij de bar (gratis) racket en ballen lenen.

Wie heeft goedkeuring gegeven voor de padelbaan?

Op de ALV van juni 2017 is ingestemd met de aanleg van de padelbaan onder de voorwaarden dat de financiering rond is en het de leden niets extra’s kost.

Komen er extra leden bij vanwege de padelbaan?
Nee, er komen geen extra leden bij vanwege de padelbaan. 

Wanneer komt de padelbaan er?
Als er voldoende geld geworven is, kan er opdracht worden gegeven voor de padelbaan. Circa tien weken later kan de padelbaan gerealiseerd zijn. De bouwvergunning heeft Iduna reeds in bezit.

Waarom is er gekozen voor één padelbaan?
Er is gekozen voor één padelbaan vanwege de benodigde financiering. Daarnaast zou meer dan één baan ook parkeerplekken in beslag nemen.

Hoe kan ik mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de padelbaan?
Je kunt naar de sponsoravond komen op 25 augustus (zie uitnodiging). Je kunt een vrijwillige financiële bijdrage leveren of iets op de veiling aanbieden (mail naar padel@ultciduna.nl).