Nieuw clublied

Jury nieuw clublied krijgt vorm

Als 75-jarige vereniging zijn we uit op een nieuw, hip en eigentijds clublied. De competitie onder de creatieve Iduna-leden is geopend! Voor de jury hebben we enkele capabele en volstrekt onpartijdige leden uitgenodigd. Onder voorzitterschap van Koos Meinderts, gekend schrijver van (kinder)boeken, columns en liedjes, zullen de beste inzendingen worden gekozen.

Hiphop, dance, rock, smartlap, elk genre is geoorloofd. Jullie inzending mag verschillende vormen hebben. Het mooist is natuurlijk als je zelf een opname maakt van je clublied, en de tekst bijlevert zodat iedereen mee kan zingen. Maar je mag ook een tekst indienen plus een nauwkeurig omschreven melodie (liefst een mp3) of een link naar een song op Spotify.

Inzendingen worden beoordeeld op:

  • originaliteit
  • vertolking van het 'Iduna-gevoel'
  • clublied(=meezing-)gehalte

De uiterste indieningsdatum is 1 september. De beste inzendingen worden op het eindfeest in de herfst ten gehore gebracht. En natuurlijk wacht het nieuwe clublied en de maker(s) ten minste 75 jaar lang roem. Dus: ga schrijven en componeren!

Je kunt jouw inzending indienen op: clublied@ultciduna.nl.

Oud clublied

In de oktober 1966 verscheen in Iduna Nieuws de tekst van het clublied dat de redactie had gevonden. Ze kenden de melodie niet, maar dat was voor Jo Smit en enkele anderen geen probleem.

Beluister en bekijk hier een versie uit 1967.