De Schoorsteen

De Schoorsteen (voorheen ladder) is gaan roken...

De schoorsteen is per 1 mei 2016  gaan roken: laagdrempelig, eenvoudig en gezellig...

De schoorsteen is bedoeld voor wie graag anderen binnen de club van gelijk niveau wil leren kennen, voor wie graag een single-wedstrijd speelt en voor hen die van gezelligheid houden. We gaan 1 mei starten. De Single Schoorsteen is voor leden (vanaf 18 jr): heren niveau 7, 8 en 9 en dames niveau 6, 7, 8 en goede 9. Heren en dames door elkaar! Je daagt elkaar uit via de groepsapp. Je speelt om 2 gewonnen sets, met als 3de set een tie-break. Mocht je korter willen spelen, dan kun je dat in overleg samen beslissen.

Je kunt je opgeven d.m.v. een mailtje aan: schoorsteeniduna@gmail.com. Geef je naam, geslacht, 06 nummer, e-mailadres en exacte speelsterkte op.( bv 7,45). Ben je gemiddeld minder dan ééns per twee weken beschikbaar, schrijf je dan NIET in. Heb je meer dan 3 uitdagingen afgeslagen dan beland je vanzelf in de 'asla'. Je kunt iedere dag spelen met uitzondering van de spitstijden van 18.30 tot 21.00 en de drukke competitiedagen.

Reglement schoorsteen ULTC-Iduna 2016

 1. Je geeft je op door middel van een e-mail aan schoorsteeniduna@gmail.com. Vermeldt hierin naam, m/v, 06 nummer, e-mailadres en exacte speelsterkte. De schoorsteen is bedoeld voor senioren (=vanaf 18 jr) heren en dames. Heren niveau 7, 8 en 9, dames niveau 6, 7, 8 en goede 9. (Als je spelniveau ernstig blijkt af te wijken van je opgegeven speelsterkte b.v. "herintreders" of zij die net een racket kunnen vasthouden, zul je beleefd verzocht worden de schoorsteen door de voordeur te verlaten, dit om gelijkheid en dus spelplezier te garanderen.)
 2. In de kantine hangt per 1 mei de schoorsteen waarop de ranking, -een linker en rechter rijtje- staat aangegeven en waarop je kunt zien wie je kunt uitdagen.
 3. Je kunt altijd spelen behalve in de piekuren tussen 18.30 en 21.00. Tijdens competitiedagen kun je spelen in de late uren of voorafgaand aan...
 4. Je speelt om 2 gewonnen sets met als derde set een tiebreak, tenzij je onderling anders (lees korter) beslist.
 5. Het systeem wordt gecommuniceerd via whatsapp. Berichten van andere aard gaan via Email.
 6. Je daagt uit via een whatsapp bericht. Je kunt tot maximaal 3 mensen voor/boven je uitdagen.
 7. Je kunt op 2 manieren uitdagen:
  • Je daagt gericht één persoon uit tot maximaal 3 plaatsen voor/boven je.
  • Je daagt alle 3 mensen voor/boven je uit en degene die het éérst positief reageert, is je tegenstander.
 8. De groepsapp** is puur bedoeld voor het uitdagen en de schoorsteenfoto's. Uitslagen vermeld je niet op app. Langere berichten of uitslagen kunnen via de mail. Officiële berichtgeving gaat via de Iduna nieuwsbrief.
 9. Na gespeeld te hebben verhang je zélf de bordjes. De uitslag mag je op mail zetten, maar dit hoeft niet.
 10. Je maakt een foto van het bord met de actuele ranking en zet die foto door op de groepsapp, zodat iedereen op de hoogte is.
 11. Je moet frequent beschikbaar zijn. Heb je 3-maal geweigerd, of beantwoord je je apps niet binnen 2 dagen, dan beland je onder in de asla...
 12. Er zal mogelijk een jaarafsluiting komen of een speciale schoorsteenvegersdag met eventuele prijzen...
 13. De schoorsteen zal bij voldoende belangstelling in de winter worden voortgezet.
 14. Als je je hebt opgegeven confirmeer je je aan bovenstaand reglement.
 15. Nieuwe in- en uitschrijvingen worden per 1e van de maand verwerkt.
 16. De schoorsteen is selfsupporting. Bij dringende vragen of problemen kun je een email zenden naar Harold of Sebastiaan.

**NB. KORTE UITLEG GROEPSAPP

Om niet óm te komen in de berichten:
Een persoonlijke app verstuur je aan één persoon afzonderlijk! Dan hoeft de rest niet mee te 'genieten'.
De foto met de actuele ranking wordt frequent voor iedereen geplaatst.
Gebruik de groepsapp dus met mate. Wil je wat kwijt, dan kan het via de groepsmail.
Gebruik je duidelijke voornaam voor de groepsapp en gebruik liefst een duidelijke profielfoto van jezelf. Dan word je voor iedereen herkenbaar (het komt nogal eens voor dat men de meest rare profielfoto's gebruikt, is niet handig).
De beheerder maakt de groepsapp aan. Wijzigingen worden elke maand doorgevoerd.
De schoorsteenapp zal selfsupporting moeten zijn.